Kaart

Amsterdam – Izmir

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Izmir

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 127

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

4

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 2329 kilometer

3u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

SunExpress

Izmir

1 luchthaven

Gaat u van de zon genieten in het prachtige Izmir in Turkije? Dan kunt u met talloze luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks of indirect van Amsterdam naar Izmir vliegen. Op deze pagina vindt u allerlei praktische informatie over vluchten van Amsterdam naar Izmir.

Luchtvaartmaatschappijen

Omdat de Turkse badplaats Izmir zo’n populaire vakantiebestemming is zult u weinig moeite hebben om op Skyscanner goedkope vliegtickets naar Izmir te vinden. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Izmir worden aangeboden door diverse budgetmaatschappijen, zoals Corendon, Atlas Global, Involatus, TUI en SunExpress. Daarnaast zijn er enkele luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Izmir verzorgen, waaronder Pegasus Airlines, TUI, Lufthansa, Turkish Airlines en Onur Air. Mocht uw eindbestemming ergens tussen Izmir en Bodrum liggen dan kunt u ook overwegen om naar Bodrum Airport te vliegen, want deze luchthaven ligt op slechts 200 kilometer afstand van Izmir.

Paspoort en visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben een visum nodig om Turkije te bezoeken. Dit visum kan worden aangeschaft bij aankomst op het vliegveld van Izmir. Daarnaast kunt u het visum ook vooraf bestellen via internet, wat handig is als u lange wachttijden voor het visaloket op de luchthaven van Izmir wilt vermijden. Een visum voor Turkije is 6 maanden geldig, waarbij u per bezoek maximaal 90 dagen in Turkije mag blijven.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Amsterdam naar Izmir gaat vliegen wordt u geadviseerd om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, met name tijdens het hoogseizoen, want het kan soms even duren voordat u door de paspoort- en veiligheidscontroles heen bent. Na aankomst op İzmir Adnan Menderes International Airport, zoals de luchthaven van Izmir officieel heet, dient u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar de taxistandplaats, het treinstation, bushaltes en autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u naar uw eindbestemming wilt reizen.

Reistijd en tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland, u zult dus geen last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Izmir gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Izmir duren iets minder dan 4 uur. Voor indirecte vluchten dient u nog meer tijd uit te trekken, want die kunnen wel 9 uur of nog meer duren, afhankelijk van waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang de overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen taxi of shuttlebus heeft besteld naar uw hotel in Izmir kunt u vanaf de luchthaven ook met de trein naar allerlei bestemmingen reizen, waaronder het centrum van Izmir (station Basmane), Ödemiş, Tire, Söke, Aydın en Nazilli Torbalı.

Praktische informatie

In Izmir profiteert u van warme zomers (25-30 C) en milde winters. Het prijsniveau in Izmir ligt flink wat lager dan in Nederland, u kunt er dus heerlijk op koopjesjacht gaan.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.