Kaart

Amsterdam - Alicante

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Alicante

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 66

Directe luchtvaartmaatschappijen

5

Vluchten per week

21

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1615 kilometer

2u 35min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Alicante

1 luchthaven

Vluchtroute Amsterdam Schiphol naar Alicante

Alicante is een populaire bestemming voor vakantiegangers die de Costa Blanca willen ontdekken en reizigers die in de koude dagen een prettiger klimaat willen opzoeken. Doordat Alicante door het jaar heen bezoekers weet te trekken, zijn er in elk seizoen dagelijks directe vluchten van Amsterdam Schiphol naar Alicante te boeken. Transavia vliegt dagelijks direct van Amsterdam Schiphol naar Alicante Airport. Iberia, KLM en Vueling vliegen dagelijks met een tussenstop van Amsterdam Schiphol naar Alicante Airport. Vueling/Iberia vliegt daarnaast ook driemaal per week direct naar Alicante.

 

Alicante Airport is de enige internationale luchthaven in de directe omgeving van Alicante en Benidorm. Vanaf Eindhoven, Rotterdam en Maastricht gaan meermaals per week directe vluchten naar Alicante. De vluchten van Eindhoven en Rotterdam gaan vier tot vijf keer per week het hele jaar door, vanaf Maastricht gaan er tweemaal per week directe vluchten naar Alicante. Alleen vanaf Amsterdam Schiphol gaan er het hele jaar door elke dag directe vluchten naar Alicante.

Vliegen vanaf Amsterdam Schiphol

Alicante is een Europese bestemming, reizigers vanuit Amsterdam dienen 2 uur voor vertrek op het vliegveld aanwezig te zijn. De meeste luchtvaartmaatschappijen die van Amsterdam naar Alicante vliegen bieden de mogelijkheid om vooraf online in te checken. Passagiers die online inchecken of gebruik maken van de self check in op Amsterdam Schiphol, dienen ook 2 uur voor vertrek op het vliegveld aanwezig te zijn. Een geldig paspoort is vereist, reizigers met een Europees paspoort hebben geen visa nodig. De vluchten naar Schengenlanden als Spanje gaan vanuit Vertrekhal 1 en 2, de vluchten naar Alicante vertrekken meestal vanuit Vertrekhal 1 van pier B, C en D (vanaf D59). In de vertrekhal op Schiphol zijn uiteenlopende faciliteiten te vinden. In Vertrekhal 1 zijn bars, cafés en restaurants te vinden. Daarnaast zijn er verschillende winkels, een bank en een wisselkantoor te vinden. Ook zijn er business lounges en mogelijkheden om te internetten op het vliegveld. Amsterdam Schiphol is vrij goed toegankelijk voor reizigers met een beperking.

Vliegen naar Alicante Airport

Alicante Airport is, zeker sinds de nieuwe vertrekhal in 2011 is geopend, een modern vliegveld. Als op vijf na drukste vliegveld van Spanje, vertrekken en arriveren nationale en internationale vluchten van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. In de nacht wordt in de regel niet gevlogen. De vluchtroute Amsterdam Schiphol naar Alicante is een drukke, met meerdere vluchten per dag. Alle vluchten naar Alicante komen aan in de nieuwe Terminal N, vluchten uit Amsterdam komen aan op pier D en P.  Alicante biedt op het vliegveld verschillende restaurants, cafés, winkels, geldautomaten en een wisselkantoor. Er is geen aparte zakenlounge, wel is er een VIP Lounge met faciliteiten als internet, fax en een kopieerapparaat in de Departures Terminal.

Vanaf het vliegveld zijn de bus en de taxi de vervoersmogelijkheden om naar Alicante en omstreken te reizen. De bussen en taxi's zijn op de tweede verdieping in de vertrekhal te vinden, de rit naar Alicante duurt ongeveer 20 minuten. De bus kost €9,45 voor een enkeltje Alicante Airport naar het centrum van Alicante, een taxi kost ongeveer €20,-. Ook zijn er autoverhuurbedrijven waar een huurauto gereserveerd kan worden.

Meer over Alicante

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Spanje, in Alicante wordt ook gebruik gemaakt van zomer- en wintertijd. Het klimaat in en rondom Alicante is een mediterraan klimaat. De koudste maand januari kent gemiddeld temperaturen tussen de 7 en 16 graden Celsius, in de warmste maand augustus liggen de temperaturen tussen 20 en 31 graden Celsius. Alicante kent over het algemeen weinig regenachtige dagen en veel zonuren. De watertemperatuur is van eind mei tot eind oktober boven de 20 graden Celsius.

Door het aangename klimaat zijn er het hele jaar toeristen in en rondom de stad te vinden. Restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden profiteren van het toerisme. De prijzen in Alicante zijn iets lager dan in Nederland, in de drukkere vakantieperiodes kunnen de prijzen iets hoger liggen dan normaal. Een driegangendiner in een redelijk restaurant voor twee personen kost ongeveer €31,-, een Spaans biertje kost €1,50 en een cappuccino rond de €1,61. Een taxiritje binnen Alicante kost tussen de €10,- en €20,- (afhankelijk van afstand en wachttijd), een enkeltje met de bus naar Alicante kost €3,85.

De meeste faciliteiten worden het hele jaar aangeboden, de bus die elke 20 minuten van Alicante Airport naar het centrum van Alicante vertrekt is daar een goed voorbeeld van. Vliegtickets naar Alicante zijn vaak goedkoper buiten de zomervakantieperiode om, hetzelfde geldt voor accomodatie en kosten voor dagelijks onderhoud tijdens een vakantie of stedentrip. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.