Kaart

Amsterdam - Ancona

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Ancona

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 110

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1158 kilometer

3u 20min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Lufthansa

Ancona

1 luchthaven

Bent u van plan om naar de Italiaanse regio Marche (door Nederlanders ook vaak Marken genoemd) op vakantie te gaan en gaat u vliegtickets Ancona boeken? Op deze pagina leest u met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Ancona kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf de luchthaven van Ancona naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische reisinformatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Ancona, u dient dus altijd minimaal 1 keer over te stappen als u naar deze bestemming in het midden van Italië gaat vliegen. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Ancona aanbieden zijn onder meer Alitalia, Lufthansa en Vueling.

 

Paspoort en visum

Wanneer u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om Italië te bezoeken, een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart is voldoende.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Ancona vliegen wordt geadviseerd om minimaal 2 uur voordat het vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig te zijn op Schiphol, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Na aankomst op Marche Airport, zoals het vliegveld van Ancona officieel heet (vroegere benamingen: Ancona Falconara Airport en Raffaello Sanzio Airport), dient u zodra u uw koffers van de band heeft gehaald de borden naar de taxistandplaats, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming wenst voort te zetten.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam naar Ancona gaat vliegen. Vluchten van Amsterdam naar Ancona duren minimaal zo’n 4,5 uur, aangezien u altijd een indirecte vlucht zult hebben en dus onderweg dient over te stappen.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen auto heeft gehuurd op het vliegveld van Ancona kunt u het beste een trein naar uw hotel in Ancona nemen, want op het vliegveld bevindt zich treinstation Castelferretti, waar de gehele dag door treinen stoppen die u naar het centrum van de stad brengen. Op het centraal station van Ancona kunt u vervolgens eventueel overstappen op treinen richting onder meer Milaan, Bologna, Lecce, Rome Turijn, Venetië, Bari en Bolzano. Daarnaast stoppen op het vliegveld van Ancona diverse (shuttle)bussen die naar Ancona en omgeving rijden. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, wat handig is als u veel bagage heeft of met het hele gezin reist, volg in dat geval de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

In Ancona kunt u genieten van warme zomers (gemiddelde dagtemperatuur ca. 20-22 C) en milde winters (gemiddelde dagtemperatuur ca. 5 C). De prijzen in Ancona zijn vergelijkbaar met die van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.