Kaart

Amsterdam - Abu Dhabi

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Abu Dhabi Internationaal

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 252

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

13

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 5196 kilometer

6u 25min

Abu Dhabi Internationaal en Yas Island SPB

2 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Abu Dhabi

 

Amsterdam - Abu Dhabi

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Abu Dhabi het goedkoopst?

 

Vliegtickets Amsterdam Abu Dhabi zijn meestal het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming het vaakst onder de reguliere prijs. Wil je weten wanneer een ticket Amsterdam Abu Dhabi het goedkoopst is, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht. Check ook het artikel 10 tips voor het vinden van goedkope vliegtickets, voor als je nog meer bespaartips zoekt.

 

Ben je niet aan vaste reisdata gebonden en wil je weten wanneer tickets Amsterdam Abu Dhabi het goedkoopst zijn? Zoek dan in de hele maand, want dan zie je in één oogopslag wanneer deze tickets de laagste prijs hebben. Als je er nog even over wilt nadenken voordat je boekt kun je vervolgens met het Prijsalarm van Skyscanner de tarieven van het ticket waar je interesse in hebt in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld word je meteen op de hoogte gebracht als je gewenste vliegticket Amsterdam Abu Dhabi goedkoper of duurder wordt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Abu Dhabi?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Abu Dhabi worden aangeboden door KLM en Etihad Airways. Indirecte vluchten zijn uiteraard ook een optie, deze worden uitgevoerd door onder meer Pegasus Airlines, Egyptair, Turkish Airlines, Oman Air, Lufthansa en TAP Air Portugal.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Abu Dhabi?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Abu Dhabi duren ongeveer 6 uur en 35 minuten, een indirecte vlucht van Amsterdam naar Abu Dhabi neemt tussen de 10 en 16 uur in beslag. De totale reisduur is bij indirecte vluchten van Amsterdam naar Abu Dhabi afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten vanuit Amsterdam naar Abu Dhabi vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol meestal wordt genoemd, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam en is het best met het openbaar vervoer te bereiken, want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Er zijn allerlei verschillende treinen die al dan niet met een overstap naar Schiphol rijden. Daarnaast zijn er talloze bussen die je vanaf Amsterdam en andere steden in de omgeving naar luchthaven Schiphol kunnen brengen, waaronder lijn 397 (Amsterdam Airport Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 tot 20 minuten en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor het vertrek op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Abu Dhabi

 

Abu Dhabi telt maar liefst 3 vliegvelden, te weten Abu Dhabi International Airport, Yas Island Airport en Abu Dhabi Al Dhafra Military Airport. Echter, de luchthavens Yas Island Airport en Abu Dhabi Al Dhafra Military Airport worden niet gebruikt voor de commerciële burgerluchtvaart, je kunt dus vanaf Amsterdam alleen naar Abu Dhabi International Airport vliegen.

 

Van Abu Dhabi International Airport naar het centrum van Abu Dhabi: Abu Dhabi International Airport bevindt zich iets meer dan 30 kilometer ten oosten van het centrum van Abu Dhabi. Wil je vanaf Abu Dhabi International Airport met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad reizen, dan dien je de bus te nemen. Bus A1 rijdt vanaf het vliegveld naar City Air Terminal in Al Zahiyah / Tourist Club, bus A19 gaat vanaf de luchthaven via Yas Island naar Louvre Abu Dhabi op Saadiyat Island, bus X81 rijdt vanaf het vliegveld via Tarif naar Ruwais ADNOC Bus Station in de Westelijke Regio, bus 162 rijdt vanaf de luchthaven via Abu Dhabi Bus Terminal en Khalifa City naar de hoek van Sultan Bin Zayed the 1st Street en Khalifa Street bij Corniche, bus 170 (aangegeven als 170-101) rijdt vanaf het vliegveld via Abu Dhabi Bus Terminal en Yas Island naar Zayed Sports City, bus 240 rijdt vanaf de luchthaven naar Al Rahba Hospital in Shahama en Al Mafraq Industrial Workers City, en bus 490 rijdt vanaf het vliegveld naar Al Ain Bus Station.

 

Wie van plan is om op het vliegveld van Abu Dhabi een auto te huren en met de huurauto naar het centrum van Abu Dhabi te gaan rijden, dient vanaf het luchthaventerrein de borden naar Abu Dhabi / Sweihan / Al Hayer Road te volgen. Blijf deze weg alsmaar volgen, je komt dan vanzelf in het centrum van Abu Dhabi. De gehele autorit van de luchthaven naar het centrum van Abu Dhabi duurt iets meer dan een half uur, mits je onderweg niet in files en opstoppingen terecht komt. Er zijn geen tolwegen op deze route.

 

Visum Abu Dhabi

 

Reizigers die in het bezit zijn van een Nederlands paspoort dienen een visum aan te vragen voor Abu Dhabi. Dit visum kun je aanschaffen zodra je gearriveerd bent op de luchthaven van Abu Dhabi. Je dient hierbij een "NOC" te overleggen, welke je reisbureau of hotel in Abu Dhabi vooraf dient te hebben verstrekt. Houd er rekening mee dat je paspoort bij aankomst in Abu Dhabi nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Abu Dhabi

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Abu Dhabi

 

In Abu Dhabi is het ‘s zomers extreem warm, de temperaturen kunnen dan overdag vaak de 40 C overschrijden. Met name in augustus en september kan het langs de kust onaangenaam heet zijn, dit komt door de vochtige zuidoostelijke wind die ook wel de Sharqi (“Oosterling”) wordt genoemd. Je kunt dus het beste in de winter, het voorjaar of het najaar naar Abu Dhabi op vakantie gaan, de gemiddelde dagtemperatuur bedraagt dan een zeer aangename 25 C tot 29 C.

 

Vervoer in Abu Dhabi

 

Alle bezienswaardigheden in het centrum van Abu Dhabi zijn prima te voet te verkennen. Voor grotere afstanden kun je een bus of een taxi nemen.

 

Zien en doen in Abu Dhabi en omgeving

 

Vakantie Abu Dhabi: 13 bezienswaardigheden en tips

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per september 2018

 

Abu Dhabi: vliegvelden

Abu Dhabi: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Abu Dhabi

Vergelijk hier hotels in Abu Dhabi

Autoverhuur in Abu Dhabi

Vind hier huurauto’s in Abu Dhabi

 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.