Kaart

Amsterdam - Barcelona

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Barcelona

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 56

Directe luchtvaartmaatschappijen

7

Vluchten per week

80

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1241 kilometer

2u 5min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Barcelona

1 luchthaven

Gaat u een stedenreis naar Barcelona maken? Dan vliegt u vanaf Amsterdam Schiphol naar vliegveld Barcelona El Prat, dat op nog geen 12 kilometer afstand ligt van La Rambla, de beroemde straat in het bruisende hart van de stad waar altijd veel te zien en te doen is.

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf vliegveld Amsterdam Schiphol kunt u met talloze luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks naar Barcelona vliegen. Luchtvaartmaatschappijen die dagelijks of zelfs meerdere keren per dag vluchten naar Barcelona uitvoeren zijn onder meer Transavia, Vueling, Iberia en KLM. Als u op zoek bent naar goedkope vliegtickets naar Barcelona dan kan het ook het overwegen waard zijn om een indirecte vlucht met een of meer tussenstops te boeken, bij maatschappijen als  Lufthansa, Swiss, Air Europa, Alitalia en British Airways.

Paspoort en visum

Indien u in het bezit bent van de Nederlandse nationaliteit kunt u zowel met uw geldige paspoort als uw Europees Identiteitsbewijs naar Barcelona vliegen.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Bij Europese vluchten, zoals vluchten van Amsterdam naar Barcelona, wordt geadviseerd minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, omdat de paspoort- en veiligheidscontrole soms enige tijd in beslag kan nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Bovendien heeft u dan voldoende tijd om nog even uitgebreid te winkelen of wat lekkers te eten voordat u in het vliegtuig stapt. Eenmaal aangekomen op Barcelona El Prat Airport zorgt de duidelijke bewegwijzering ervoor dat u snel kunt doorlopen naar de taxistandplaatsen bij Terminal 1 en 2, het treinstation in Terminal 2 en de op de luchthaven vertegenwoordigde autoverhuurbedrijven.

Reistijd en tijdsverschil

Tussen Amsterdam en Barcelona is geen tijdsverschil, dus als u naar deze populaire Catalaanse stad vliegt zult u geen last hebben van een jetlag. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Barcelona duren ca. 2 uur. Indien u een indirecte vlucht naar Barcelona neemt kan de reistijd oplopen tot wel 6 uur, afhankelijk van hoeveel tijd de overstap in beslag neemt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Als u een beperkt reisbudget heeft kunt u het beste vanaf het vliegveld Barcelona El Prat een trein nemen naar de stad, die elk half uur vanaf het treinstation in terminal 2 vertrekt en stopt op het centraal gelegen treinstation Passeig de Gràcia. Hier kunt u eventueel nog overstappen op een metro om naar uw hotel in Barcelona te reizen. Heeft u een ruimer budget en reist u liever met wat comfort dan is een taxi de beste optie. Voor de reistijd hoeft u het echter niet te doen, want vanwege de verkeersdrukte doet de taxi er meestal net zo lang over als de trein.

Praktische informatie

In Barcelona zijn zowel de winters als zomers warmer en droger dan in Nederland. Het prijsniveau van Barcelona is wat lager dan dat van Nederland, maar vooral rondom toeristische attracties dient u soms dieper dan gewend in uw buidel te tasten.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.