Kaart

Amsterdam - Berlijn

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Berlijn

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 70

Directe luchtvaartmaatschappijen

6

Vluchten per week

72

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 586 kilometer

1u 10min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Berlin Tegel en Berlin Schoenefeld

2 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Berlijn

 

Amsterdam - Berlijn

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Berlijn het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Duitsland zijn doorgaans het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming het vaakst onder de reguliere prijs. Indien je wilt weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week de betreffende vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Zijn je reisdata flexibel en ben je benieuwd wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Berlijn het goedkoopst zijn? Zoek dan in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets het laagst in prijs zijn. Als je pas later wil boeken kun je vervolgens met het Prijsalarm van Skyscanner de tarieven van de betreffende tickets in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld word je meteen op de hoogte gebracht als de prijs van het vliegticket dat je volgt stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Berlijn?

 

De luchtvaartmaatschappijen KLM en Easyjet bieden rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Berlijn aan. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Berlijn worden aangeboden door onder meer Air France, Joon, SAS, Norwegian en Lufthansa.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Berlijn?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Berlijn duren ongeveer 1 uur en 20 minuten. Een indirecte vlucht van Amsterdam naar Berlijn neemt afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt tussen de 3 en 6 uur in beslag.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten vanuit Amsterdam naar Berlijn vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Wie naar Schiphol gaat reizen kan het beste met het openbaar vervoer gaan want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Er zijn allerlei verschillende treinen die je al dan niet met een overstap naar Schiphol brengen. Daarnaast zijn er talloze bussen die vanaf Amsterdam en andere steden in de omgeving naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express).

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor het vertrek van je vliegtuig op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Berlijn

 

Vanaf Amsterdam kun je naar twee vliegvelden in Berlijn vliegen, te weten Berlijn Tegel en Berlijn Schoenefeld.

 

Vliegveld Berlijn Tegel

 

Van vliegveld Berlijn Tegel naar het centrum van Berlijn: Het centrum van Berlijn bevindt zich 8 km ten zuidoosten van Berlijn Tegel Airport. Vanaf vliegveld Berlijn Tegel kun je het beste de BVG bus nemen, waarna je kunt overstappen op de U-Bahn of S-Bahn om naar het centrum van Berlijn te reizen. Ga je een auto huren op Berlijn Tegel en vervolgens naar het centrum van Berlijn rijden, dan dien je vanaf het luchthaventerrein de Saatwinkler Damm op te rijden en dan bij de kruising naar de snelweg rechtdoor blijven rijden, de Beusselstraße op. Ga vervolgens na enkele minuten bij de T-splitsing rechtsaf en meteen weer de eerste weg links, de Levetzowstraße in. Deze weg loopt later over in de Altonaer Straße. Je komt nu terecht bij Tiergarten, het grote stadspark in het centrum van Berlijn, vanaf hier kun je doorrijden naar je eindbestemming.

 

Vliegveld Berlijn Schoenefeld

 

Van vliegveld Berlijn Schoenefeld naar het centrum van Berlijn: Het centrum van Berlijn bevindt zich 18 km ten noordwesten van vliegveld Berlijn Schoenefeld. Reizigers die aankomen op Berlijn Schönefeld kunnen kiezen uit zowel de (shuttle)bus als de trein, want deze luchthaven heeft een eigen treinstation. Als je vanaf Berlin Schönefeld naar het centrum van Berlijn gaat rijden dien je vanaf het luchthaventerrein de A113 richting Berlin-Zentrum op te rijden. Blijf de borden naar Berlin-Zentrum volgen, dan kom je vanzelf in de binnenstad terecht.

 

Visum Berlijn

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Berlijn te vliegen, want Duitsland behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te dragen als je in het vliegtuig stapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Berlijn

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Berlijn

 

Het klimaat van Berlijn lijkt erg op dat van Nederland, al is het er vaak in de zomer iets warmer en in de winter wat kouder. Vooral in de zomer en herfst is Berlijn erg in trek bij toeristen, dus als je mensenmassa’s liever vermijdt kun je het beste in de winter of lente een stedentrip naar Berlijn boeken. In de herfst en winter valt in Berlijn de meeste neerslag.

 

Vervoer in Berlijn

 

De beste manier om Berlijn te verkennen is te voet of per huurfiets, maar de stad heeft ook een uitgebreid openbaar vervoernetwerk waarbij je gebruik kunt maken van de U–Bahn, S-Bahn, tram, bus, veerboot en uiteraard de taxi.

 

Zien en doen in Berlijn

 

Stedentrip Berlijn top 10: tips van een local

Urlaub in Berlijn: 10 gratis Berlijn bezienswaardigheden

Uitgaan in Berlijn: de 9 beste clubs en bars

Fabelhaft slapen: top 10 mooiste hotels in Berlijn

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per november 2017

 

Berlijn: vliegvelden

Berlijn: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Berlijn

Vergelijk hier hotels in Berlijn

Autoverhuur in Berlijn

Vind hier huurauto’s in Berlijn

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.