Kaart

Amsterdam - Bergen

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Bergen

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 147

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

30

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 889 kilometer

1u 35min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Bergen

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Bergen

 

Amsterdam - Bergen

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Bergen het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Noorwegen zijn doorgaans het goedkoopst als je ze geruime tijd van tevoren boekt, want dan liggen de prijzen vaker onder het reguliere tarief. Ben je benieuwd wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht

 

Wil je weten op welke data vliegtickets van Amsterdam naar Bergen de laagste prijs hebben? Zoek dan ook eens in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets het goedkoopst zijn. Als je nog even wil wachten met boeken kun je vervolgens met het Prijsalarm van Skyscanner de prijzen van de betreffende tickets in de gaten houden, dan word je meteen op de hoogte gebracht als de prijs van het vliegticket waar jouw interesse naar uitgaat stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Bergen?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Bergen worden uitsluitend aangeboden door KLM Cityhopper en KLM. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Bergen zijn ook mogelijk en worden onder meer uitgevoerd door SAS (in samenwerking met Cityjet), Lufthansa en Austrian Airlines.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Bergen?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Bergen duren gemiddeld 1 uur en 45 minuten. Bij indirecte vluchten van Amsterdam naar Bergen dien je te rekenen op een totale reistijd van 3 tot 6 uur, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstaptijd duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Bergen vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Reizigers die vliegen vanaf Schiphol kunnen het beste met het openbaar vervoer naar de luchthaven gaan want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Vanaf Amsterdam Centraal rijden er elk uur gemiddeld zo’n 9 treinen naar Schiphol, en ook vanaf station Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer heb je een rechtstreekse verbinding met Schiphol. Daarnaast zijn er talloze treinen die vanuit alle windstreken in Nederland, variërend van Maastricht tot Groningen, naar Schiphol rijden. Ook zijn er een groot aantal bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00.

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Breng een bezoekje aan de website van je luchtvaartmaatschappij als je te weten wilt komen hoe lang je voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Bergen

 

Het vliegveld van Bergen, ook wel Bergen Airport of Bergen Airport Flesland genoemd, is een internationale luchthaven en ligt in het zuidwesten van Noorwegen, ruim 17 kilometer ten zuiden van de stad Bergen.

 

Van vliegveld Bergen Airport naar het centrum van Bergen: Als je vanaf Bergen Airport met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad wilt reizen kun je het beste de onlangs geopende Bergen Light Rail nemen. Daarnaast zijn er ook bussen van busmaatschappij Tide die vanaf het vliegveld van Bergen elke 10 minuten via Fjøsanger en Fyllingsdalen naar het centrum van de stad rijden. Een ritje met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld naar het centrum van Bergen duurt ca. 20 minuten. Ga je op Bergen Airport Flesland een auto huren en vervolgens met je huurauto naar het centrum van Bergen rijden, dan dien je vanaf het luchthaventerrein de Rv-580 op te rijden, die bij Fjøsanger overgaat in de E39. Als je deze weg blijft volgen kom je vanzelf in Bergen terecht. Zonder files en opstoppingen ben je vanaf de luchthaven van Bergen binnen nog geen half uurtje in het centrum van de stad. Vergeet niet dat je op de E39 tol dient te betalen, gebruik hiervoor je creditcard of contant geld.

 

Visum Bergen

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Bergen te vliegen, een paspoort of Nederlandse identiteitskaart is voldoende.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Bergen

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Bergen

 

De zomers in Bergen zijn mild, de gemiddelde dagtemperatuur ligt dan meestal tussen de 17 C en 19 C. ‘s Winters bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur in Bergen zo’n 4 C, maar het kan er soms ook flink vriezen en vaak valt er in de wintermaanden ook veel neerslag. Het beste seizoen voor een stedentrip naar Bergen is de zomer, wanneer de temperaturen het aangenaamst zijn en er weinig regen valt.

 

Vervoer in Bergen

 

De meeste bezienswaardigheden in het centrum van Bergen zijn uitstekend te voet te bereiken. Wil je grotere afstanden afleggen dan kun je ook gebruik maken van trams, trolleybussen en bussen. Ga je een autorondreis door Noorwegen maken en is Bergen je startpunt, dan kun je op het vliegveld van Bergen een auto huren.

 

Zien en doen in Bergen en omgeving

 

12 avontuurlijke ideeën voor tijdens een rondreis Noorwegen

Noorwegen: De Top Tien van een Reisjournalist

Vakantie Noorwegen? Maak een driedaagse zeilcruise

Top 12 plekken om het Noorderlicht te zien

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per februari 2018

 

Bergen: vliegvelden

Bergen: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Bergen

Vergelijk hier hotels in Bergen

Autoverhuur in Bergen

Vind hier huurauto’s in Bergen

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.