Kaart

Amsterdam - Banjul

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Banjul

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 258

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 4738 kilometer

7u 0min

Banjul

1 luchthaven

Gaat u op vakantie naar Gambia? Dan landt u op Banjul International Airport, dat iets meer dan 30 kilometer ten zuiden van de Gambiaanse hoofdstad Banjul ligt. Op deze pagina leest u wat de mogelijkheden zijn om van Amsterdam naar Banjul te vliegen, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, hoe u vanaf het vliegveld van Banjul naar uw eindbestemming kunt reizen en allerlei andere reisinformatie die handig is om te weten is als u vliegtickets Banjul gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Banjul zijn TUI Airlines en Corendon. Daarnaast zijn er diverse. vliegmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Banjul aanbieden, waaronder Qatar Airways, Vueling en Royal Air Maroc.

 

Paspoort en visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig om naar Gambia op vakantie te gaan. Wel dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat u op Banjul International Airport landt.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Banjul vliegen wordt geadviseerd om minimaal 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Zodra u bent geland in Banjul dient u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald de borden naar de taxistandplaats, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Gambia is het 2 uur vroeger dan in Nederland, u kunt dus heel even last hebben van een kleine jetlag als u van Amsterdam naar Banjul gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Banjul duren ongeveer 8,5 uur. Bij indirecte vluchten dient u rekening te houden met een reistijd van wel 20 uur of nog meer, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen transfer heeft geregeld via uw hotel in Banjul kunt u voor de veiligheid het beste met de taxi vanaf Banjul International Airport naar uw eindbestemming reizen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats. Ga nooit in op aanbiedingen van taxichauffeurs die hun diensten ongevraagd aanbieden in de aankomsthal, u bent dan namelijk meestal een stuk duurder uit.

 

Praktische informatie

Banjul heeft een tropisch klimaat waarbij de temperatuur het gehele jaar door tussen de 30 en 32 C ligt. De meeste neerslag valt van juni tot en met november, het droge seizoen loopt gedurende de overige maanden. Het prijsniveau in Banjul ligt een stuk lager dan in Nederland, u kunt er dus flink op koopjesjacht gaan.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.