Kaart

Amsterdam Bodrum

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Bodrum

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 113

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 2447 kilometer

3u 40min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Turkish Airlines

Bodrum

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Bodrum

 

Amsterdam - Bodrum

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Bodrum het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Turkije zijn meestal het goedkoopst als je ze geruime tijd van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming vaker onder de reguliere prijs. Vind je het interessant om te weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je nog niet weet op welke data je wilt gaan vliegen en benieuwd bent wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Bodrum het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets waar je interesse in hebt de laagste prijs hebben. Meteen beslissen of je boekt is niet nodig, want met het Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van de vliegtickets waar je interesse in hebt in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je automatisch een bericht als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Bodrum?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Bodrum worden aangeboden door Corendon Airlines en Transavia. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Bodrum zijn ook mogelijk en worden onder meer uitgevoerd door Pegasus Airlines, Turkish Airlines, Easyjet en Atlas Global.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Bodrum?

 

Bij rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Bodrum ben je ca. 3 uur en 35 minuten onderweg. Kies je voor een indirecte vlucht van Amsterdam naar Bodrum dan neemt je totale reistijd tussen de 6 en 10 uur in beslag, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Bodrum vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol officieel heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wilt gaan is het openbaar vervoer meestal verreweg je beste optie, want dan vermijd je parkeerkosten en files. Vanaf Amsterdam Centraal rijden er elk uur gemiddeld zo’n 6 treinen naar Schiphol, en ook vanaf station Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer heb je een rechtstreekse verbinding met Schiphol. Ook zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Check de informatie van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Bodrum

 

De luchthaven van Bodrum, ook wel Milas–Bodrum Airport genoemd, ligt 36 kilometer ten noorden van Bodrum en 16 kilometer ten zuiden van Milas, en is een belangrijke toegangspoort tot veel vakantiebestemmingen aan de Turkse zuidwestkust.

 

Van Milas–Bodrum Airport naar het centrum van Bodrum: Als je vanaf Milas–Bodrum Airport met het openbaar vervoer naar het centrum van Bodrum wilt reizen ben je aangewezen op de bus van busmaatschappij Havas, welke van het vliegveld naar het treinstation van Bodrum rijdt. Heb je veel bagage bij je of reis je met kinderen, dan kun je beter een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt. Ga je met een huurauto vanaf het vliegveld van Bodrum naar de stad rijden, dan dien je vanaf het luchthaventerrein de D330 op te rijden, deze leidt rechtstreeks naar de binnenstad van Bodrum. Als je onderweg geen files of opstoppingen tegenkomt duurt de gehele autorit een kleine drie kwartier. Je hoeft onderweg nergens tol te betalen.

 

Visum Bodrum

 

Houders van een Nederlands paspoort hebben een visum nodig om Bodrum te bezoeken. Je kunt dit visum kopen bij aankomst op het vliegveld van Bodrum of aanvragen via internet voordat je reis begint. Een visum voor Turkije is 6 maanden geldig, waarbij je per bezoek maximaal 90 dagen in Turkije mag verblijven.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Bodrum

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Bodrum

 

De beste periode voor een vakantie naar Bodrum is tussen april en oktober, want dan ligt de gemiddelde temperatuur elke dag tussen de 20 C en 28 C. De meeste neerslag valt in december, januari en februari.

 

Vervoer in Bodrum

 

In Bodrum kun je de stranden meestal lopend vanaf je hotel bereiken. Voor grotere afstanden kun je gebruik maken van bussen, minibusjes (dolmuş) en taxi’s. Vanuit de haven van Bodrum vertrekken dagelijks diverse veerboten naar allerlei Turkse en Griekse eilanden.

 

Zien en doen in Bodrum en omgeving

 

De mooiste Turkse reisbestemmingen

Vliegen naar Marmaris via deze luchthavens

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per januari 2018

 

Bodrum: vliegvelden

Bodrum: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Bodrum

Vergelijk hier hotels in Bodrum

Autoverhuur in Bodrum

Vind hier huurauto’s in Bodrum

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.