Kaart

Amsterdam - Bangalore

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Bangalore

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 427

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

7

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 7701 kilometer

9u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Jet Airways

Bangalore

1 luchthaven

Gaat u op vakantie of zakenreis naar India en bent u van plan vliegtickets Bangalore te gaan boeken? Lees dan op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Bangalore kunt vliegen, welke reisdocumenten u nodig heeft, hoe u vanaf het vliegveld van Bangalore naar uw eindbestemming kunt reizen en andere informatie die handig is om te weten voordat u vertrekt.

Luchtvaartmaatschappijen

U kunt met diverse luchtvaartmaatschappijen vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Kempegowda International Airport vliegen, zoals het vliegveld van Bangalore officieel heet. Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Bangalore, u dient daarom als uw reis in Amsterdam begint altijd een of meerdere keren over te stappen. Luchtvaartmaatschappijen die vluchten van Amsterdam naar Bangalore aanbieden waarbij u slechts 1 keer dient over te stappen zijn onder meer Jet Airways, Air France, Emirates, Lufthansa, British Airways en Etihad Airways.

Paspoort en visum

Als u houder bent van een Nederlands paspoort heeft u een visum nodig om naar India te vliegen. Dit visum kunt u aanvragen bij de ambassade van India in Den Haag. Zorg er wel voor dat u dit visum op tijd regelt, want de aanvraag kan soms enige weken in beslag nemen. Houdt u er bovendien rekening mee dat uw paspoort bij aanvraag van het visum nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn en op de datum dat u landt in Bangalore nog minimaal 3 maanden.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Bangalore gaan vliegen wordt geadviseerd minimaal 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van hun vliegtuig aanwezig te zijn op Amsterdam Airport Schiphol, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen. Zodra u in Bangalore bent geland, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden te volgen naar de taxistandplaats, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u naar uw eindbestemming wenst te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

In India is het ’s winters 4,5 uur en ’s zomers 3,5 uur later dan in Nederland, u kunt dus even last krijgen van een jetlag als u van Amsterdam naar Bangalore gaat vliegen. De totale reistijd van Amsterdam naar Bangalore bedraagt gemiddeld tussen de 12 en 24 uur, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij(en) u vliegt, hoeveel keer u dient over te stappen, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstaptijd duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat op het vliegveld van Bangalore kunt u het beste een officiële taxi naar uw hotel in Bangalore of andere eindbestemming in de regio nemen, deze zijn betrouwbaar en goedkoop. Uiteraard kunt u ook met de bus naar het centrum van Bangalore gaan, volg daarvoor de borden naar de bushaltes die zich buiten bij de aankomsthal bevinden.

Praktische informatie

Bangalore heeft een tropisch klimaat waarbij het natte seizoen (van mei tot oktober) wordt afgewisseld door een droog seizoen (van november tot april). Het gehele jaar door ligt de gemiddelde dagtemperatuur tussen de 27 en 33 C. De prijzen in Bangalore liggen een stuk lager dan in Nederland, u kunt dus flink op koopjesjacht gaan.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.