Kaart

Amsterdam - Brisbane

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Brisbane

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 710

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 16219 kilometer

21u 20min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Emirates

Brisbane

1 luchthaven

Gaat u op vakantie naar Australië en heeft u vliegtickets Brisbane geboekt? Lees dan op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Brisbane kan vliegen, welke reisdocumenten u nodig heeft, hoe u vanaf het vliegveld van Brisbane naar uw eindbestemming kunt reizen en andere informatie die handig is om te weten voordat u vertrekt.

 

Luchtvaartmaatschappijen

U kunt met diverse luchtvaartmaatschappijen vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Brisbane Airport vliegen. Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Brisbane, vanwege de lange afstand dient u altijd een of meerdere keren over te stappen. Luchtvaartmaatschappijen die vluchten van Amsterdam naar Brisbane aanbieden waarbij u slechts 1 keer dient over te stappen zijn onder meer China Southern Airlines, Etihad Airways, Cathay Pacific, Emirates, KLM en Air France.

 

Paspoort en visum

Indien u naar Brisbane wilt gaan vliegen en over de Nederlandse nationaliteit beschikt dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort en een e-visum, dat u geheel kosteloos via internet kunt aanvragen. Een e-visum is geldig voor een verblijf van maximaal 3 maanden.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Aan wie van Amsterdam naar Brisbane gaat vliegen wordt geadviseerd minimaal 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Amsterdam Schiphol, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd kosten. Zodra u in Brisbane bent geland, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden te volgen naar de taxistandplaats, (shuttle)bushalte, treinstation en/of balies van autoverhuurbedrijven.

 

Reistijd en tijdsverschil

In de Australische staat Queensland, waarin Brisbane ligt, is het 10 uur later dan in Nederland. Een jetlag is dus onvermijdelijk als u van Amsterdam naar Brisbane gaat vliegen. De totale reistijd van Amsterdam naar Brisbane bedraagt gemiddeld tussen de 23 en 36 uur, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij(en) u vliegt, hoeveel tussenstops u maakt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstaptijd duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen huurauto heeft gereserveerd op het vliegveld van Brisbane kunt u het beste met de Airtran trein naar uw hotel in Brisbane gaan. Het treinstation bevindt zich naast de nationale en internationale terminal en is eenvoudig te voet te bereiken. Daarnaast zijn er diverse bussen die naar allerlei bestemmingen in de omgeving van het vliegveld rijden. Uiteraard kunt u ook een taxi naar het centrum van Brisbane nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Brisbane heeft een subtropisch klimaat met warme vochtige zomers (van december tot maart) en milde winters (van juni tot september). In de zomer is de gemiddelde dagtemperatuur zo’n 30 C, in de winter komt het kwik overdag meestal niet beneden de 20 C. De prijzen in Brisbane zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.