Kaart

Amsterdam - Brussel

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Brussel

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 102

Directe luchtvaartmaatschappijen

4

Vluchten per week

37

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 181 kilometer

0u 40min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Brussel Internationaal en Brussels S. Charleroi

2 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Brussel

 

Amsterdam - Brussel

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Brussel het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar België zijn doorgaans het goedkoopst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen ze vaker onder de reguliere prijs. Ben je benieuwd wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Wil je weten op welke data vliegtickets van Amsterdam naar Brussel het laagst in prijs zijn, zoek dan in de hele maand en zie dan in één oogopslag wanneer de tickets het goedkoopst zijn. Wil je vervolgens nog even wachten voordat je boekt, dan kun je met het Prijsalarm van Skyscanner de prijzen in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm ingesteld hebt word je automatisch op de hoogte gebracht als de prijs van het vliegticket van jouw keuze stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Brussel?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Brussel worden uitsluitend uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij KLM Cityhopper. Met een overstap van Amsterdam naar Brussel vliegen kan ook en is onder meer mogelijk met Lufthansa, Swiss Air, British Airways en Air Europa.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Brussel?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Brussel duren gemiddeld 45 minuten. Neem je een indirecte vlucht, dan neemt je vliegreis 2 tot 4 uur in beslag.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten vanuit Amsterdam naar Brussel vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Het openbaar vervoer is je beste optie als je naar Schiphol wilt reizen, want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Ga je met het openbaar vervoer naar Schiphol, dan kun je het beste de trein nemen. Er zijn echter ook talloze bussen die vanaf Amsterdam en andere steden naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express).

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Informeer bij je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor het vertrek van je vliegtuig op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Brussel

 

Brussel heeft 2 vliegvelden, te weten Brussels Airport (ook wel Vliegveld Zaventem of Brussel Internationaal genoemd) en Brussels South Charleroi. Als je van Amsterdam naar Brussel wil vliegen land je echter altijd op Brussels Airport.

 

Vliegveld Brussels Airport

 

Brussels Airport ligt op 12 kilometer afstand van het centrum van de Belgische hoofdstad Brussel, welke zowel met de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken is.

 

Van Brussels Airport naar het centrum van Brussel: Vanaf vliegveld Zaventem ben je het snelst in het centrum van de stad als je de trein neemt. Het treinstation bevindt zich in de kelderverdieping (niveau -1) van de luchthaven en is eenvoudig te voet te bereiken. Op dit treinstation stoppen niet alleen treinen richting het centrum van de stad en andere Belgische steden zoals Antwerpen, Brugge en Gent, maar ook internationale treinen naar onder meer Dordrecht, Rotterdam en Den Haag. De treinrit van het vliegveld naar het centrum van Brussel duurt ca. 17 minuten en kost €8,80. Er zijn ook diverse bussen die naar het centrum van Brussel en omgeving rijden, ga hiervoor met de roltrap of lift naar niveau 0 (een verdieping lager dan de aankomsthal). Een buskaartje kost €6 als je deze in de bus bij de chauffeur koopt.

 

Als je op Brussels Airport een auto gaat huren en vervolgens naar het centrum van Brussel wil rijden dien je vanaf het vliegveld de borden naar Brussel / Ring / Luchthaven Cargo te volgen. Vervolgens neem je de afslag naar de E40 richting de E19. Volg daarna de borden naar A12 / Brussel-Centrum / Laken en rijd dan de A12 op. Neem tenslotte de afslag Basilique / Basiliek, deze weg brengt je naar het centrum van Brussel. Zonder files en opstoppingen duurt de hele autorit van Brussels Airport naar het centrum een klein half uurtje. Onderweg hoef je nergens tol te betalen.

 

Visum Brussel

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Brussel te vliegen, want België behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Brussel

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Brussel

 

Brussel heeft net zoals de rest van België een gematigd klimaat met milde zomers en winters. In de zomer bedraagt de gemiddelde temperatuur in Brussel ca. 20C, in de winter ligt het kwik meestal rond de 5C . Elk is seizoen geschikt voor een stedentrip naar Brussel, maar de rustigste periode is tussen januari en maart en in november.

 

Vervoer in Brussel

 

In het centrum van Brussel rijden trams, bussen en de metro. Een enkele reis met het openbaar vervoer in de stad kost €2,10 en voor een retourtje betaal je €4,20. Ben je tijdens je verblijf in Brussel van plan om veel van het openbaar vervoer gebruik te maken dan kun je het beste een dagkaart of meerdagenkaart kopen die 24, 48 of 72 uur geldig is. De kosten voor deze kaart bedragen respectievelijk €7,50, €14 of €18 en deze pas is ook geldig op het gedeelte Bourget - Brussels Airport.

 

Zien en doen in Brussel

 

Wat te doen in Brussel: 10 tips voor een stedentrip

De 10 mooiste hotels in Brussel

Weekendje weg in België: 7 populaire steden

Goedkoopste bier Europa: in deze 7 steden drink je ze

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per november 2017

 

Brussel: vliegvelden

Brussel: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Brussel

Vergelijk hier hotels in Brussel

Autoverhuur in Brussel

Vind hier huurauto’s in Brussel

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.