Kaart

Amsterdam Colombo

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Colombo

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 485

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

2

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 8391 kilometer

9u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Colombo Bandaranayake, Colombo Ratmalana, Diyawanna Oya en Kelaniya

4 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Colombo

 

Amsterdam - Colombo

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Colombo het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Sri Lanka zijn meestal het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming vaker wat lager dan gemiddeld. Ben je benieuwd wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Zijn je reisdata flexibel en wil je weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Colombo de laagste prijs hebben? Zoek dan ook eens in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets het goedkoopst zijn. Wil je nog even wachten met boeken? Geen probleem, want met het handige Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van de tickets waar je oog op is gevallen in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld voor dit ticket word je meteen op de hoogte gebracht als de prijs van het vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Colombo?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Colombo worden uitsluitend aangeboden door KLM. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Colombo zijn ook mogelijk en worden onder meer uitgevoerd door Air France, British Airways, Cathay Pacific, Emirates, China Eastern, SriLankan Airlines en Singapore Airlines.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Colombo?

 

Bij rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Colombo ben je ca. 9 uur en 35 minuten onderweg. Neem je een indirecte vlucht van Amsterdam naar Colombo dan dien je rekening te houden met een totale reistijd van 14 tot 20 uur inclusief overstaptijd. De totale reisduur bij indirecte vluchten is afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Colombo vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je gaat vliegen vanaf Schiphol kun je het beste met het openbaar vervoer naar de luchthaven gaan want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Er zijn talloze treinen die vanuit talloze treinstations in Amsterdam rechtstreeks naar Schiphol rijden. Daarnaast zijn er diverse bussen die vanaf Amsterdam naar luchthaven Schiphol gaan, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express).

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Check de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor vertrek.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Colombo

 

De Sri Lankaanse hoofdstad Colombo telt twee luchthavens, te weten Bandaranaike International Airport en Ratmalana Airport. Vanaf Amsterdam kun je echter uitsluitend naar Bandaranaike International Airport vliegen, vluchten van Amsterdam naar Ratmalana Airport zijn dus niet mogelijk.

 

Van het vliegveld van Colombo naar het centrum van de stad: Bandaranaike International Airport ligt iets meer dan 32 km ten noorden van Colombo. Mocht je vanaf het vliegveld van Colombo met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad willen reizen dan ben je aangewezen op de bus, er is dus geen trein of metro die vanaf het vliegveld van Colombo naar de stad rijdt. Het snelst ben je in de stad als je expresbus neemt, welke elk kwartier vanaf het vliegveld vertrekt en via de Colombo – Katunayake Expressway binnen nog geen 30 minuten naar de stad rijdt. Daarnaast is het ook mogelijk om met een minibusje, tuk-tuk of taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad te reizen. Ga je op Bandaranaike International Airport een auto huren en vervolgens met je huurauto naar het centrum van Colombo rijden, dan kun je het beste via de moderne E03 (Colombo – Katunayake Expressway) rijden.

 

Visum Colombo

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt dien je een visum aan te vragen om naar Colombo te vliegen, je kunt dit online doen of ter plaatse zodra je in Sri Lanka arriveert. Bij vertrek uit Sri Lanka dient je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Colombo

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Colombo

 

Colombo heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur die altijd rond de 28 C ligt en telt jaarlijks twee regenseizoenen, die lopen van april tot september en van november tot maart. De meeste regen valt echter van april tot en met juni en in november en december, dus je kunt het beste in de zomer, herfst of het vroege voorjaar naar Sri Lanka op vakantie gaan.

 

Vervoer in Colombo

 

Het bruisende centrum van Colombo kun je prima te voet verkennen, en voor de wat verder weg gelegen bezienswaardigheden kun je gebruik maken van treinen, bussen, minibusjes, tuk-tuks en taxi’s. Het is ook zeer aan te bevelen om de stad per fiets te gaan ontdekken. Bij de meeste hotels kun je een fiets huren.

 

Zien en doen in Colombo en omgeving

 

Wat te doen in Colombo, Sri Lanka: de 10 mooiste bezienswaardigheden

Blik op prachtig Sri Lanka uit Wie is de Mol

Vergeet Frankrijk: de Malediven, Costa Rica en Sri Lanka zijn hot!

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per januari 2018

 

Colombo: vliegvelden

Colombo: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Colombo

Vergelijk hier hotels in Colombo

Autoverhuur in Colombo

Vind hier huurauto’s in Colombo

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.