Kaart

Amsterdam - Casablanca

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Casablanca Mohamed V.

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 78

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

8

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 2329 kilometer

3u 35min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Royal Air Maroc

Casablanca Mohamed V.

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Casablanca

 

Amsterdam - Casablanca

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Casablanca het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Marokko zijn meestal het voordeligst als je ze 5 weken van tevoren boekt, want dan zijn ze gemiddeld 11% goedkoper. In de maand januari is vliegen van Amsterdam naar Casablanca het goedkoopst, vliegtickets zijn in deze maand tot wel 26% lager in prijs. De duurste maand om van Nederland naar Casablanca te vliegen is juli, vliegtickets zijn dan namelijk ca. 57% duurder. Wil je meer informatie over wanneer vliegtickets naar Casablanca en andere bestemmingen het goedkoopst zijn, lees dan: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Zijn je reisdata flexibel en vraag je je af wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Casablanca het goedkoopst zijn? Zoek dan in de hele maand, je ziet dan in één oogopslag wanneer deze tickets de laagste prijs hebben. Je hoeft niet meteen te boeken want je kunt met het handige Prijsalarm van Skyscanner de tarieven van het ticket waar je interesse in hebt in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je direct een melding als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Casablanca?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Casablanca worden uitsluitend aangeboden door Royal Air Maroc. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Casablanca worden uitgevoerd door onder meer TAP Portugal, Iberia, Air France en KLM.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Casablanca?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Casablanca duren gemiddeld 3 uur en 35 minuten. Neem je een indirecte vlucht van Amsterdam naar Casablanca, dan ben je tussen de 5 en 8 uur onderweg, de totale reistijd is afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten vanuit Amsterdam naar Casablanca vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam en is vanaf daar prima met het openbaar vervoer te bereiken. Er zijn diverse treinen die rechtstreeks vanaf onder meer Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Lelylaan naar Schiphol rijden. Daarnaast zijn er talloze bussen die vanaf het centrum Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 tot 20 minuten en kost €4,60 voor een enkele reis. De Amsterdam Airport Schiphol Express doet er vanaf het Leidseplein ca. 40 minuten over en kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Informeer bij je luchtvaartmaatschappij hoe lang je voor vertrek op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Casablanca

 

Casablanca heeft 1 vliegveld, te weten Mohammed V International Airport, tevens de grootste luchthaven van Marokko.

 

Van Casablanca Mohammed V International Airport naar het centrum van Casablanca: Het centrum van Casablanca bevindt zich ca. 36 km ten noorden van Mohammed V International Airport. Als je met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld van Casablanca naar je eindbestemming wenst te reizen ben je aangewezen op de bus van CTM die eenmaal per uur naar het centrum van de stad rijdt. Het wordt daarom aangeraden om een ‘grand taxi’ deeltaxi te nemen, die 24 uur per dag rijden en bij de officiële taxistandplaats aan de voorkant van de terminal opgesteld staan. Mocht je na aankomst op Mohammed V International Airport een auto gaan huren en hiermee naar het centrum van Casablanca willen rijden dan dien je als je het luchthaventerrein afrijdt bij de P3038 linksaf te slaan en dan de A7 richting Casablanca op te rijden. Blijf op deze weg tot je na ca. 20 minuten de afslag naar de A3 ziet. Neem nadat je de A3 bent opgereden na 5 minuten de afslag naar El Fida en rijd dan via de Via Pian della Genna naar het centrum van de stad.

 

Visum Casablanca

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Casablanca te vliegen, een geldig paspoort is voldoende. Per bezoek mag je maximaal 90 dagen in Marokko blijven.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Casablanca

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Casablanca

 

Casablanca heeft een Mediterraan klimaat waarbij ‘s zomers de gemiddelde dagtemperatuur ca. 25 C bedraagt en ‘s winters 12 C. De meeste neerslag valt in de maand december. Het toeristisch seizoen van Casablanca loopt van half juni tot half september.

 

Vervoer in Casablanca

 

Alle bezienswaardigheden in Casablanca zijn zeer goed lopend of met de tram te bereiken, maar als je de omgeving van Casablanca wilt gaan verkennen kun je het beste een trein nemen of een auto huren. Je kunt overal in de stad ook gebruik maken van petit taxis (privétaxi’s, doorgaans rood van kleur) en grand taxis (deeltaxi’s, meestal wit van kleur).

 

Zien en doen in Casablanca en omgeving

 

Vakantie Casablanca: bezienswaardigheden en tips

13 niet te missen ervaringen tijdens een rondreis Marokko

Wat te doen in Nador, Marokko: 10 tips

Wat te doen in Tanger: bezienswaardigheden en tips

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per november 2017

 

Casablanca: vliegvelden

Casablanca: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Casablanca

Vergelijk hier hotels in Casablanca

Autoverhuur in Casablanca

Vind hier huurauto’s in Casablanca

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.