Kaart

Amsterdam - Kreta

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Kreta

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

5

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 2448 kilometer

3u 30min

Kreta Heraklion, Kreta Chania en Sitia

3 luchthavens

Gaat u op vakantie naar Kreta? Dan kunt u als u vanaf Amsterdam vertrekt naar twee verschillende vliegvelden vliegen, te weten Heraklion International Airport en Chania International Airport. Lees hier met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar de twee vliegvelden op Kreta kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld naar uw eindbestemming op Kreta kunt reizen en andere praktische informatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf luchthaven Amsterdam Schiphol kunt u met diverse luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks naar Heraklion International Airport vliegen, te weten TUI, Transavia en Corendon. Gaat u naar het westelijke gedeelte van Kreta op vakantie dan is het wellicht handiger om naar Chania International Airport te vliegen. Een luchtvaartmaatschappij die rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Chania uitvoert is onder meer TUI. Uiteraard kunt u ook indirecte vluchten naar Kreta boeken maar waarschijnlijk vindt u altijd goedkope vluchten naar Kreta met een rechtstreekse verbinding.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u een geldig Nederlands paspoort of Europees Identiteitsbewijs nodig om naar Kreta te reizen, een visum is dus niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Kreta vliegen wordt geadviseerd minimaal 2 uur voor de officiële vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen waardoor u het risico loopt uw vlucht te missen. Nadat u geland bent op Heraklion International Airport of Chania International Airport kunt u zodra u uw koffers van de band heeft gehaald de borden naar de bushaltes, balies van autoverhuurbedrijven en de taxistandplaats volgen, afhankelijk van hoe u vanaf het vliegveld van Kreta door wilt reizen naar uw eindbestemming.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam naar Kreta gaat vliegen. Indien u een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kreta neemt bent u een kleine 4 uur onderweg. Neemt u een indirecte vlucht dan kan de reistijd oplopen tot wel 6 uur of meer, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen transfer heeft geregeld naar uw hotel op Kreta en ook geen huurauto heeft gereserveerd dan kunt u het beste met de bus of shuttlebus naar uw eindbestemming reizen. Op Heraklion International Airport neemt u bus 78, die naar het centrum van Heraklion rijdt. Landt u op Chania International Airport dan dient u bus 3 te nemen, deze pendelt tussen de luchthaven en het centrum van Chania. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Op Kreta is het ’s zomers meestal heerlijk warm, met temperaturen van rond de 28 C. De winters op Kreta zijn mild, met een gemiddelde dagtemperatuur van 12 C. De prijzen op Kreta liggen wat lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.