Kaart

Amsterdam - Chengdu

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Chengdu

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 450

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

3

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 7950 kilometer

9u 35min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Chengdu

1 luchthaven

Reist u voor een vakantie of zakenreis naar China en gaat u vliegtickets Chengdu boeken? Lees dan hier met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Chengdu kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Chengdu naar het centrum van de stad kunt reizen en andere praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Indien u de voorkeur geeft aan rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Chengdu dan bent u aangewezen op KLM, want dit is de enige luchtvaartmaatschappij die directe vluchten uitvoert op deze route. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Chengdu aanbieden zijn onder meer Qatar Airways, Etihad Airways, Lufthansa, Cathay Pacific, British Airways, China Southern Airlines, China Eastern, China Airlines en Singapore Airlines.

Paspoort en visum

Wie over een Nederlands paspoort beschikt dient een visum aan te vragen om naar Chengdu te reizen, u kunt hiervoor terecht bij het Chinees consulaat in Den Haag. Daarnaast dient u uw paspoort tot minimaal 6 maanden na u verblijf in China geldig te zijn.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar Chengdu gaat vliegen dan kunt u het beste minimaal 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig zijn op Amsterdam Schiphol Airport, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms extra tijd kosten, met name tijdens het hoogseizoen. Nadat u geland bent op Chengdu Shuangliu International Airport kunt u, zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar de bushaltes, het treinstation, de balies van autoverhuurbedrijven of de taxistandplaats volgen, afhankelijk van met welke vorm van transport u vanaf het vliegveld van Chengdu naar uw eindbestemming wilt reizen.

Reistijd en tijdsverschil

In China is het 6 uur later dan in Nederland, een jetlag is dus niet te vermijden als u van Amsterdam naar Chengdu gaat vliegen. Bij rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Chengdu bent u ongeveer een kleine 10 uur onderweg. Neemt u een indirecte vlucht, dan kan de reistijd oplopen tot wel 12,5 uur of meer, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u onderweg dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat op Chengdu Shuangliu International Airport dan kunt u het beste met de trein of Airport Bus naar uw hotel in Chengdu reizen. Kiest u voor de trein, loop dan naar Terminal 2 en ga naar verdieping -1F waar zich het Shuangliu Airport Railway Station bevindt. Hier kunt u de CRH hogesnelheidstrein nemen richting Chengdu South(Nan) Railway Station, Chengdu East(Dong), Mianyang, Deyang, Meishan East(Dong), Leshan en Emeishan. De Airport Bus rijdt naar diverse bestemmingen in het centrum van Chengdu en is ongeveer net zo duur als de trein. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Chengdu kent een subtropisch klimaat met warme zomers (gemiddelde dagtemperatuur ca. 30 C) en milde winters (gemiddelde dagtemperatuur ca. 9 C). Het prijsniveau in Chengdu ligt wat lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.