Kaart

Amsterdam – Curaçao

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Curaçao

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 414

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

13

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 7842 kilometer

9u 35min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Curaçao

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Curaçao

 

Amsterdam - Curaçao

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Curaçao het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar de Nederlandse Antillen zijn doorgaans het goedkoopst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven het vaakst onder de reguliere prijs. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Zijn je reisdata flexibel zijn en wil je weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Curaçao het goedkoopst zijn? Zoek dan in de hele maand, want dan zie je in een handomdraai wanneer de betreffende tickets het laagst in prijs zijn. Je hoeft daarna overigens niet meteen te boeken. Als je er nog even over wilt nadenken kun je met het handige Prijsalarm van Skyscanner de tarieven van vliegtickets in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld word je automatisch op de hoogte gebracht als de prijs van het vliegticket waar je interesse in hebt stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Curaçao?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Curaçao worden aangeboden door KLM en TUI Fly. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Curaçao zijn ook mogelijk en worden onder meer uitgevoerd door Air Canada.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Curaçao?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Curaçao duren gemiddeld 9 uur en 35 minuten. Bij indirecte vluchten van Amsterdam naar Curaçao neemt je totale reistijd tussen de 12 en 24 uur in beslag. De totale reistijd is bij niet-rechtstreekse vluchten afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Curaçao vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol doorgaans wordt genoemd, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wil gaan reizen kan je het beste het openbaar vervoer nemen, om parkeerkosten en files te vermijden. Vanaf Amsterdam Centraal rijden er elk uur gemiddeld zo’n 9 treinen naar Schiphol, en ook vanaf andere treinstations in Amsterdam, zoals Amsterdam Zuid. Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Lelylaan, heb je een rechtstreekse verbinding met Schiphol. Ook zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een ritje met de trein van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je te weten wilt komen hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden op Curaçao

 

Vliegveld Curaçao

 

De luchthaven van Curaçao, meestal Hato International Airport of Curaçao International Airport genoemd, ligt nog geen 15 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Willemstad. Vanaf het vliegveld van Curaçao kun je op verschillende manieren naar je eindbestemming reizen.

 

Van Curaçao International Airport naar het centrum van Willemstad: Wie vanaf Curaçao International Airport naar het centrum van Willemstad of andere eindbestemming op het eiland wil gaan reizen kan het beste een shuttle of taxi van het hotel boeken. Is dit niet mogelijk, dan kun je ook gebruik maken van bussen van het Autobus Busbedrijf Curaçao (ABC), maar deze rijden op onregelmatige tijden. Reis je met kinderen of heb je veel bagage bij je dan kun je het beste een taxi nemen, loop hiervoor naar de officiële taxistandplaats buiten bij de aankomsthal. Ga je op Curaçao International Airport een auto huren en vervolgens met je huurauto naar je eindbestemming rijden dan dien je vanaf het luchthaventerrein linksaf de Franklin D. Rooseveltweg op te rijden en even later linksaf te te slaan zodat je op de Winston Churchillweg komt. Deze weg loopt vervolgens over in de Schottegatweg, welke je naar het centrum van de stad brengt. Een autorit van het vliegveld van Curaçao naar Willemstad duurt meestal niet meer dan een half uurtje. Onderweg hoef je nergens tol te betalen.

 

Visum Curaçao

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Curaçao te vliegen. Zonder visum mag je maximaal 90 dagen op Curaçao blijven.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden op Curaçao

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen op Curaçao

 

Op Curaçao is het vrijwel elke dag van het jaar zonnig en warm, waarbij de temperatuur overdag rond de 27 C schommelt en ’s nachts rond de 22 C. De meeste neerslag valt tussen oktober en februari, maar aangezien het in deze periode meestal ’s nachts regent heb je daar overdag geen last van.

 

Vervoer op Curaçao

 

Op Curaçao rijden er op alle hoofdwegen bussen en minibusjes. Wil je het eiland op eigen gelegenheid gaan verkennen of afgelegen baaitjes opzoeken dan kun je het beste een auto huren.

 

Zien en doen op Curaçao en omgeving

 

Top 10 dingen (gratis) te doen op Curaçao

Wat te doen op Curaçao met een puber

Vakantie Curaçao? De beste hotels voor elk budget

Coral Spawning: duiken op Curaçao

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per maart 2018

 

Curaçao: vliegvelden

Curaçao: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels op Curaçao

Vergelijk hier hotels op Curaçao

Autoverhuur op Curaçao

Vind hier huurauto’s op Curaçao

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.