Kaart

Amsterdam - Denver

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Denver Internationaal

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 369

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 7731 kilometer

12u 20min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Delta

Denver Internationaal

1 luchthaven

De Amerikaanse stad Denver ligt in de staat Colorado, die vooral bekend is vanwege de vele uitstekende skigebieden. Indien u vliegtickets Denver heeft geboekt landt u op Denver International Airport, dat ca. 44 kilometer ten oosten van de stad Denver ligt en qua oppervlakte het grootste vliegveld van de Verenigde Staten is.

Luchtvaartmaatschappijen

Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Denver, u zult dus altijd minimaal 1 keer moeten overstappen als u een vlucht naar Denver gaat boeken. Luchtvaartmaatschappijen die vliegreizen met 1 overstap van Amsterdam naar Denver uitvoeren zijn onder meer American Airlines (overstappen in Philadelphia), KLM (overstappen in Detroit), British Airways (overstappen in Londen) en Air Canada (overstappen in Toronto).

Paspoort en visum

Indien u naar de Verenigde Staten gaat vliegen dient u als u de Nederlandse nationaliteit bezit te beschikken over een geldig paspoort. Daarnaast is vereist dat u minimaal 72 uur voordat u vertrekt een online ESTA formulier invult.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Denver vliegen wordt geadviseerd minimaal 3 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles. Zodra u geland bent op Denver International Airport, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden naar de bushaltes, het treinstation, de taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming wenst voort te zetten.

Reistijd en tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en de Amerikaanse staat Colorado is 8 uur, u zult dus zeker last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Denver gaat vliegen. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Denver kunnen wel 12 of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop gaat maken en hoe lang uw overstap in totaal duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er op het vliegveld van Denver geen huurauto voor u klaarstaat kunt u het beste met de trein naar uw hotel in Denver gaan reizen. Neem hiervoor lijn A, welke vanaf Denver International Airport via 61st and Peña Boulevard, 40th Avenue and Airport Boulevard, Peoria, Central Park, 40th and Colorado Boulevard en 38th and Blake Street naar Denver Union Station rijdt. Daarnaast rijden er diverse bussen naar allerlei (buiten)wijken van Denver, waaronder buslijn 145X, 169L, AA, AB en AT. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Denver heeft een continentaal klimaat met warme droge zomers (gemiddelde dagtemperatuur zo’n 24 C) en koude winters waarbij het kwik meestal niet boven het vriespunt uitkomt. Het prijsniveau in Denver is vergelijkbaar met dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.