Kaart

Amsterdam - Dakar

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Léopold Sedar Senghor

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Léopold Sedar Senghor

1 luchthaven

Bent u van plan om vanaf Amsterdam Schiphol naar Dakar in Senegal te vliegen? Dan landt u op Léopold Sédar Senghor International Airport, dat in het dorpje Yoff ten noorden van Dakar ligt en om die reden vroeger Dakar Yoff International Airport heette (en zo vaak nog steeds wordt genoemd). Op deze pagina leest u met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Dakar kan vliegen, over welke reisdocumenten u dient te beschikken en allerlei andere nuttige reisinformatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Zoekt u naar goedkope vliegtickets naar Dakar, dan zult u al gauw ontdekken dat er helaas geen rechtstreekse vluchten zijn van Amsterdam naar Dakar. Gelukkig zijn er wel veel luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten naar Dakar aanbieden, zoals KLM, Air France, Iberia, Turkish Airlines en TAP Portugal.

Paspoort en visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om Senegal te bezoeken. Wel dienen zij over een paspoort te beschikken dat bij vertrek uit het land nog minimaal 6 maanden geldig is.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar Dakar gaat vliegen wordt geadviseerd om minimaal 2 tot 3 uur voor het geplande vertrek van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd duren, met name tijdens het hoogseizoen. Na aankomst in Dakar dient u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald de borden naar de taxistandplaats, bushaltes of autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u naar uw eindbestemming wilt reizen.

Reistijd en tijdsverschil

In Senegal is het 1 uur vroeger dan in Nederland, u zult dus geen jetlag hebben als u van Amsterdam naar Dakar gaat vliegen. Vluchten van Amsterdam naar Dakar duren in totaal tussen de 10 en 12 uur, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang de overstap duurt. De reistijd is zo lang omdat er geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Dakar zijn.

Vervoer vanaf de luchthaven

De snelste en eenvoudigste manier om vanaf Léopold Sédar Senghor International Airport naar Dakar of andere eindbestemming in Senegal te gaan is met de taxi. Daarnaast zijn er veel hotels in Dakar waar u een limoservice kunt boeken, informeer hiervoor bij de receptie van het hotel waar u gereserveerd heeft. Indien u besluit een taxi te nemen zorg er dan wel voor dat u alleen een taxi neemt van de officiële taxistandplaats. Chauffeurs die hun taxidiensten vaak op opdringerige wijze aanbieden in de aankomsthal rekenen veel te hoge tarieven, ga hier dus nooit op in.

Praktische informatie

In Dakar kunt u het gehele jaar door genieten van warm tot zeer warm weer. Het regenseizoen loopt van juli tot en met oktober, dus als u voor de zon komt kunt u het beste buiten deze periode naar Dakar vliegen. Het prijsniveau in Dakar ligt een stuk lager dan in Nederland, u kunt dus heerlijk op koopjesjacht gaan.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.