Kaart

Amsterdam - Faro

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Faro

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 80

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

11

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1972 kilometer

3u 5min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Faro

1 luchthaven

Zoekt u goedkope vliegtickets naar Faro? Dan kunt u als u vanaf Amsterdam Schiphol vertrekt kiezen uit talloze rechtstreekse en indirecte vluchten. Op deze pagina kunt u lezen met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Faro kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en bestemming kunt verwachten en andere praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappijen die een rechtstreekse lijnverbinding onderhouden tussen Amsterdam Schiphol en Faro Airport zijn onder meer Transavia, TUI en Corendon. Bent u op zoek naar goedkope vliegtickets naar Faro en vindt u het geen probleem om een indirecte vlucht met een of meer tussenstops te nemen dan kunt u ook vliegen met luchtvaartmaatschappijen als TAP Portugal, British Airways, Iberia en Vueling, want die hebben regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen voor vluchten van Amsterdam naar Faro.

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om van Amsterdam naar Faro te vliegen, een geldig paspoort of Europees Identiteitsbewijs is voldoende.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam Schiphol naar Faro Airport vliegen kunnen het beste minimaal 2 uur voordat het vliegtuig gepland staat om te vertrekken aanwezig zijn op Schiphol, vanwege de paspoort- en veiligheidscontroles die soms wat extra tijd kosten. Nadat u op Faro Airport bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, de bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u vanaf de luchthaven naar uw eindbestemming wenst te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Portugal u hoeft dus niet bang te zijn voor een jetlag als u van Amsterdam naar Faro gaat vliegen. Indien u een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Faro neemt duurt de vliegreis iets meer dan 3 uur. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Faro  kunnen wel 8 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop gaat maken en hoe lang uw overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Als er bij aankomst op Faro Airport geen huurauto of hotelshuttle voor u klaar staat kunt u het beste met buslijn 14 of 16 naar uw hotel in Faro gaan. Natuurlijk kunt u ook een taxi nemen, volg in dat geval de borden naar de officiële taxistandplaats, die zich buiten vlak bij de aankomsthal bevindt.

Praktische informatie

Faro heeft een subtropisch Mediterraan klimaat met warme zomers, waarbij het kwik dagelijks 28 C of meer haalt, en milde winters met een gemiddelde dagtemperatuur die meestal niet lager is dan 16 C. Het prijsniveau in Faro ligt wat lager dan in Nederland, u kunt dus heerlijk op koopjesjacht gaan als u naar Faro op vakantie gaat.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.