Kaart

Amsterdam - Gdańsk

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Gdansk

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 86

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

15

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 937 kilometer

1u 40min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Gdansk

1 luchthaven

Wie van Amsterdam naar Gdansk gaat vliegen landt op Gdańsk Lech Wałęsa Airport, dat 12 kilometer ten noordwesten van Gdansk ligt. Op deze pagina kunt u lezen met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Gdansk kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Gdansk naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie die nuttig voor u zal zijn als u vliegtickets naar Gdansk heeft geboekt.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Reizigers die van Amsterdam naar Gdansk gaan vliegen kunnen uit diverse luchtvaartmaatschappijen kiezen. Helaas worden er echter geen rechtstreekse vluchten uitgevoerd van Amsterdam naar Gdansk, u zult dus altijd onderweg ergens moeten overstappen. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Gdansk zijn onder meer Scandinavian Airlines, Norwegian, Lufthansa en LOT Polish Airlines.

 

Paspoort en visum

Indien u die over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om van Amsterdam naar Gdansk te vliegen, een geldig paspoort of een geldige Europese Identiteitskaart is voldoende.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Wanneer u van plan bent om van Amsterdam naar Gdansk te gaan vliegen kunt u het beste minimaal 2 uur voor de officiële vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig zijn op Schiphol, zodat u voldoende tijd heeft voor de paspoort- en veiligheidscontroles. Zodra u op Gdańsk Lech Wałęsa Airport bent geland, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald volgt u de borden naar het treinstation, de bushaltes, de taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw hotel in Gdansk wenst voort te zetten.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Polen, een jetlag is dus uitgesloten als u van Amsterdam naar Gdansk gaat vliegen. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Gdansk kunnen wel 4 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstaptijd duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen huurauto heeft gereserveerd op het vliegveld Gdansk kunt u prima met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld naar uw eindbestemming reizen. Het beste kunt u de trein nemen, want op de luchthaven van Gdansk bevindt zich een treinstation waar treinen stoppen in de richting Wrzeszcz en het centrum van Gdańsk. Ook zijn er diverse bussen die u naar Gdansk en omgeving brengen, waaronder lijn 210 (rijdt via Gdańsk-Morena en het centraal station van Gdańsk naar het centrum van de stad), lijn 110 (rijdt naar Gdańsk-Wrzeszcz), lijn 4A (rijdt via treinstation Gdynia-Redłowo en het centraal station van Gdynia naar het centrum van Gdynia) en lijn 122 (rijdt via treinstation Sopot - Kamienny Potok en Gdańsk-Wrzeszcz naar Sopot). Indien u met het hele gezin reist of veel bagage bij u heeft is het vaak handiger om een taxi te nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

De zomers in Gdansk zijn vergelijkbaar met die in Nederland, u kunt dus rekenen op een gemiddelde dagtemperatuur van zo’n 21 C. In de winter is het in Gdansk echter vaak een stuk kouder, want dan zakt het kwik meestal tot onder het vriespunt. De prijzen in Polen liggen wat lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.