Kaart

Amsterdam Havana

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Havana

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 334

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

5

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 7827 kilometer

10u 15min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Havana

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Havana

 

Amsterdam - Havana

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Havana het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Cuba zijn doorgaans het goedkoopst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze tickets het vaakst onder de reguliere prijs. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Zijn je reisdata flexibel zijn en wil je weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Havana het goedkoopst zijn? Zoek dan in de hele maand, want dan zie je in één oogopslag wanneer de betreffende tickets het laagst in prijs zijn. Je hoeft daarna overigens niet meteen te boeken. Als je er nog even over wilt nadenken kun je met het handige Prijsalarm van Skyscanner de tarieven van vliegtickets in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld word je automatisch op de hoogte gebracht als de prijs van het vliegticket waar je interesse in hebt stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Havana?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Havana worden uitsluitend aangeboden door KLM. Het is ook mogelijk om een indirecte vlucht van Amsterdam naar Havana te nemen, deze worden uitgevoerd door onder meer Aeroflot, Air Canada, Air Europa, Finnair, Air France en British Airways.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Havana?

 

Als je een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Havana neemt ben je ca. 10 uur en 40 minuten onderweg. Kies je voor een indirecte vlucht van Amsterdam naar Havana dan neemt je totale reistijd tussen de 16 en 20 uur in beslag, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Havana vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol in het Engels heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Wie vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wil gaan kan het beste het openbaar vervoer nemen, om parkeerkosten en files te vermijden. Vanaf Amsterdam Centraal rijden er elk uur gemiddeld zo’n 6 treinen naar Schiphol, en ook vanaf andere treinstations in Amsterdam, zoals Amsterdam Zuid. Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Lelylaan, heb je een rechtstreekse verbinding met Schiphol. Bovendien zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een ritje met de trein van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Informeer bij je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Havana

 

Havana heeft één vliegveld, te weten José Martí International Airport. Vroeger werd dit vliegveld Rancho-Boyeros Airport genoemd, deze naam wordt soms nog gebruikt.

 

Van José Martí International Airport naar het centrum van Havana: De meeste reizigers die naar Cuba op vakantie gaan maken gebruik van een (gratis) transfer die door hun hotel of reisorganisatie wordt aangeboden. Heb je geen transfer geregeld dan kun je het beste een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt. Daarnaast is het ook mogelijk een auto te huren op het vliegveld van Havana en met je huurauto naar de stad te rijden. Neem in dat geval zodra je het luchthaventerrein afrijdt weg 246 en neem vervolgens de afslag richting weg 114, waarna je de 4 (Autopista Este-Oeste) oprijdt. Hierna neem je vrijwel direct de afslag naar de 100 en daarna de afslag naar de Avenida de la Indepencia. Deze weg brengt je naar het centrum van Havana. Zonder files en opstoppingen duurt een auto- of taxirit vanaf het vliegveld van Havana naar het centrum van de stad een klein half uurtje. Onderweg hoef je nergens tol te betalen.

 

Visum Havana

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt dient voor vertrek een toeristenvisum aan te vragen bij het Consulaat van Cuba in Rotterdam. Daarnaast dien je rekening te houden met een vertrekbelasting die je moet betalen zodra je Cuba weer verlaat.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Havana

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Havana

 

Het droge seizoen is de beste periode om naar Havana op vakantie te gaan, deze loopt van november tot april, en gedurende de droge periode bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur ca. 26 C. Tussen mei en oktober is het met een gemiddelde dagtemperatuur van ca. 31 C in Havana wel wat warmer, maar in deze maanden regent het ook vaak, en bovendien loop je dan het risico om in een tropische storm of orkaan terecht te komen.

 

Vervoer in Havana

 

Het centrum van Havana is prima te voet te ontdekken, en voor langere afstanden kun je gebruik maken van bussen en taxi’s. Als je van plan bent om je stedenreis naar Havana te combineren met een rondreis door Cuba dan kun je gemakkelijk en veilig een auto huren.

 

Zien en doen in Havana en omgeving

 

Top 10 dingen om te doen in Havana, Cuba

8 x Fidel's Cuba: zien voordat het te laat is

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per januari 2018

 

Havana: vliegvelden

Havana: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Havana

Vergelijk hier hotels in Havana

Autoverhuur in Havana

Vind hier huurauto’s in Havana

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.