Kaart

Amsterdam - Kiev

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Kiev

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 96

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

15

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1804 kilometer

2u 45min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Ukraine International

Kiev Borispol en Kiev Zhuliany

2 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Kiev

 

Amsterdam - Kiev

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Kiev het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Oekraïne zijn in de meeste gevallen het goedkoopst als je ze ruim voor vertrek boekt, want dan kun je het vaakst profiteren van lagere tarieven. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar bepaalde populaire bestemmingen het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je reisplannen flexibel zijn en benieuwd bent wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Kiev het goedkoopst zijn, zoek dan altijd ook even in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de betreffende tickets in die maand het goedkoopst zijn. Wil je nog even nadenken over de aankoop van je vliegtickets, maak dan gebruik van het handige Prijsalarm van Skyscanner, waarmee je de prijzen van vliegtickets in de gaten kunt houden. Het werkt als volgt: je stelt voor het vliegticket waar je interesse in hebt een prijsalarm in. Vervolgens ontvang je op het moment dat de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt direct een melding.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Kiev?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Kiev worden aangeboden door KLM en Ukraine International. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Kiev zijn ook mogelijk en worden uitgevoerd door onder meer Lufthansa, Austrian Airlines, LOT Polish Airlines, Turkish Airlines, Belavia en AirBaltic.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Kiev?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Kiev duren ca. 2 uur en 50 minuten. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Kiev nemen afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt in totaal tussen de 4 en 8 uur in beslag,

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Kiev vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je vanuit het centrum van Amsterdam met het openbaar vervoer naar Schiphol wil gaan reizen kun je het beste de trein nemen. Vanaf talloze treinstations in Amsterdam, waaronder Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Lelylaan, rijden er de hele dag door meerdere malen per uur rechtstreekse treinen naar Schiphol. Daarnaast rijden er talloze bussen vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een rit met de trein van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Raadpleeg de informatie van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Kiev

 

Kiev heeft twee vliegvelden, te weten Boryspil International Airport (vaak ook Kiev Borispol Airport genoemd), die vooral voor internationale vluchten wordt gebruikt, en Kyiv International Airport (vaak ook Kiev Zhuliany Airport genoemd), die vooral gebruikt wordt door regionale luchtvaartmaatschappijen en prijsvechters. Alle vluchten van Amsterdam naar Kiev hebben Kiev Borispol Airport als bestemming, je kunt vanaf Amsterdam dus niet naar Kiev Zhuliany Airport vliegen.

 

Van Kiev Borispol Airport naar het centrum van Kiev: Boryspil International Airport is het grootste vliegveld van de Oekraïne en ligt iets meer dan 29 kilometer ten oosten van de Oekraïense hoofdstad Kiev. Als je met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld van Kiev naar het centrum van de stad wil gaan reizen ben je aangewezen op de bus, er rijdt dus geen metro of trein tussen de luchthaven en de stad. Het snelst ben je in het centrum van Kiev met de Sky Bus, een snelbus die via enkele metrostations naar het centraal station van de stad rijdt. Daarnaast zijn er ook diverse stadsbussen en minibusjes die je vanaf het vliegveld naar allerlei wijken in Kiev brengen. Als je op Kiev Borispol Airport een auto gaat huren en met je huurauto rechtstreeks naar het centrum van Kiev gaat rijden dien je vanaf het luchthaventerrein de E40 richting Kiev op te rijden. Vervolgens sla je na ongeveer een half uurtje bij de kruising met de H-01 (Naberezhne Highway) rechtsaf en rijd je de stad binnen. Zonder files en opstoppingen duurt de autorit van Kiev Borispol Airport naar het centrum van Kiev iets meer dan een half uur. Onderweg hoef je nergens tol te betalen.

 

Visum Kiev

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Kiev te vliegen. Wel dient je paspoort bij vertrek uit Kiev nog minimaal drie maanden geldig te zijn.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Kiev

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Kiev

 

In Kiev zijn de zomers mild tot warm (14 C tot 25 C) en in de winters koud (ca. -5 C). Vanaf medio november tot eind maart ligt Kiev meestal bedekt in een laagje sneeuw. De beste periode voor een stedenreis naar Kiev is de late lente, zomer of herfst, wanneer het niet al te koud is in de stad.

 

Vervoer in Kiev

 

In Kiev rijden talloze metro’s, bussen, minibussen, trolleybussen, trams en kabeltreinen, die je snel en efficiënt naar alle bezienswaardigheden in de stad brengen. Als je vanuit Kiev uitstapjes wil gaan maken kun je het beste de trein nemen of een auto huren.

 

Zien en doen in Kiev en omgeving

 

Eurovisiesongfestival 2017: feiten en 10 tips wat te doen in Kiev

10 Redenen voor een (niet-voetbal)trip naar Oekraïne en Polen

Op avontuur: tips en bestemmingen voor backpacken door Oost-Europa

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per december 2017

 

Kiev: vliegvelden

Kiev: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Kiev

Vergelijk hier hotels in Kiev

Autoverhuur in Kiev

Vind hier huurauto’s in Kiev

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.