Kaart

Vluchten van Amsterdam Schiphol naar Kraków

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Kraków

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 116

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

22

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1074 kilometer

1u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Kraków

1 luchthaven

Goedkope vluchten Amsterdam Krakau

 

Amsterdam - Krakau

 

Wanneer is een vliegticket Amsterdam Krakau het goedkoopst?

 

Vliegtickets Amsterdam Krakau (in het Pools: Kraków) zijn meestal het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming het vaakst onder de reguliere prijs. Het goedkoopst ben je doorgaans uit als je in het laagseizoen vliegt, bijvoorbeeld in de maand november of januari. De meeste prijs betaal je voor je ticket Amsterdam Krakau als je in het hoogseizoen wilt gaan vliegen, bijvoorbeeld in juli of augustus. Wil je weten wanneer vluchten Amsterdam Krakau het goedkoopst zijn zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Ben je niet aan vaste reisdata gebonden en wil je weten wanneer tickets Amsterdam Krakau het goedkoopst zijn? Zoek dan in de hele maand, want dan zie je in één oogopslag wanneer deze tickets de laagste prijs hebben. Als je er nog even over wilt nadenken voordat je boekt kun je vervolgens met het Prijsalarm van Skyscanner de tarieven van het ticket waar je interesse in hebt in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld word je meteen op de hoogte gebracht als de prijs van de betreffende vlucht Amsterdam Krakau stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vliegtickets Amsterdam Krakau aan?

 

Rechtstreekse vluchten Amsterdam Krakau worden uitsluitend aangeboden door KLM Cityhopper. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Krakau zijn ook een optie, deze worden uitgevoerd door onder meer Lufthansa, LOT Polish Airlines, Norwegian, SAS, Swiss, Ukraine International en Easyjet.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Krakau?

 

Directe vluchten van Amsterdam naar Krakau duren ongeveer 1 uur en 50 minuten, een indirecte vlucht van Amsterdam naar Krakau neemt tussen de 3,5 en 8 uur in beslag. De totale reisduur is bij indirecte vluchten van Amsterdam naar Krakau afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten vanuit Amsterdam naar Krakau vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol meestal wordt genoemd, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam en is het best met het openbaar vervoer te bereiken, want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Er zijn allerlei verschillende treinen die al dan niet met een overstap naar Schiphol rijden. Daarnaast zijn er talloze bussen die je vanaf Amsterdam en andere steden in de omgeving naar luchthaven Schiphol kunnen brengen, waaronder lijn 69 en 397 (Amsterdam Airport Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 tot 20 minuten en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor het vertrek op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Krakau

 

De luchthaven van Krakau, officieel Kraków John Paul II International Airport of John Paul II International Airport Kraków–Balice geheten, ligt 11 kilometer ten westen van het centrum van Krakau. Vanaf het vliegveld van Krakau is het centrum van de Krakau prima met zowel het openbaar vervoer als een huurauto te bereiken

 

Van Kraków John Paul II International Airport naar het centrum van Krakau: Als je met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld van Krakau naar het centrum van de stad wilt gaan kun je het beste de trein nemen, want op de luchthaven van Krakau bevindt zich een treinstation. Vanaf hier kun je trein SKA1 naar het centraal station van Krakau (Kraków Główny) nemen, deze treinreis duurt iets meer dan een kwartier. Daarnaast rijden er ook diverse bussen vanaf het vliegveld van Krakau naar allerlei bestemmingen in het centrum van de stad, waaronder buslijn 208, 252 en nachtbus 902. Let erop dat je buskaartjes vóór het instappen dient te kopen. De kaartjes zijn onder meer verkrijgbaar in de aankomsthal en bij automaten die zich bij de bushaltes bevinden. Ga je een auto huren en met je huurauto vanaf het vliegveld van Krakau naar het centrum van de stad rijden, dan dien je vanaf het luchthaventerrein de borden naar de DW774 richting Na Lotnisko te volgen en deze weg op te rijden. Sla vervolgens bij de rotonde rechtsaf en neem dan de afslag naar de E77/S52 en daarna de DK7/DK79 richting 29 Listopada. Na een klein kwartiertje zie je de afslag naar het centrum. Een autorit van het vliegveld van Krakau naar het centrum van de stad duurt ca. 20 minuten, mits je onderweg niet in files en opstoppingen terecht komt (wat in de spits wel vaak het geval is).

 

Visum Krakau

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart om van Amsterdam naar Krakau te vliegen, een visum is dus niet nodig.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Krakau

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Krakau

 

Krakau heeft een continentaal klimaat met milde zomers, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur ca. 21 C bedraagt. In de wintermaanden valt de meeste neerslag (regen of sneeuw) en dan kan het er ook flink koud zijn, reken op dagtemperaturen die tussen de -2 C en -20 C kunnen liggen.

 

Vervoer in Krakau

 

Het centrum van Krakau is prima te voet te verkennen. Voor de wat verder weg gelegen bezienswaardigheden kun je gebruik maken van bussen, trams en de metro. Als je de Wieliczka zoutmijn gaat bezoeken dien je vanaf het centraal station in Krakau de trein naar Wieliczka Rynek Kopalnia te nemen of gebruik te maken van bus 304, die vanaf het winkelcentrum Galeria Krakowska naar de mijn rijdt.

 

Zien en doen in Krakau en omgeving

 

Doen in Krakau: 8 toffe tips en bezienswaardigheden

Vakantie Polen: tips en praktische informatie

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per november 2018

 

Krakau: vliegvelden

Krakau: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Krakau

Vergelijk hier hotels in Krakau

Autoverhuur in Krakau

Vind hier huurauto’s in Krakau

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.