Kaart

Amsterdam - Kathmandu

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Kathmandu

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 494

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 6996 kilometer

11u 55min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Jet Airways

Kathmandu

1 luchthaven

Was u van plan om een reis naar Nepal te gaan maken en zoekt u goedkope vliegtickets naar Kathmandu? Dan kunt u op deze pagina bekijken met welke luchtvaartmaatschappijen u vanaf Amsterdam naar Kathmandu kunt vliegen, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Kathmandu naar uw eindbestemming kunt reizen en allerlei andere praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn geen luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Tribhuvan International Airport, zoals het vliegveld van Kathmandu officieel heet. Wel zijn er talloze luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Kathmandu verzorgen, waaronder KLM, Etihad Airways, China Southern Airlines, Korean Air en Turkish Airlines.

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u een visum nodig om Nepal te bezoeken. U kunt dit visum aanvragen bij de ambassade van Nepal in Amsterdam. Doe dit altijd ruim op tijd en zorg er tevens voor dat uw paspoort tot na uw verblijf in Nepal nog minimaal 6 maanden geldig is. Met een visum voor Nepal kunt u maximaal 60 dagen in het land blijven.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar Kathmandu gaat vliegen wordt aangeraden om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen. Zodra u op Tribhuvan International Airport bent geland, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de duidelijke bewegwijzering (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, bushaltes, of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u van plan bent om van de luchthaven van Kathmandu naar uw eindbestemming te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

In Nepal is het ca. 5 uur later dan in Nederland, u kunt dus even last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Kathmandu gaat vliegen. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Kathmandu kunnen tot wel 15 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop gaat maken en hoe lang uw overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Het eenvoudigst is om op het vliegveld een taxi te nemen naar uw hotel in Kathmandu, want de vertrek- en reistijden van de bussen die op de luchthaven stoppen zijn zeer onbetrouwbaar. De taxi’s op het vliegveld van Kathmandu rekenen een vast tarief voor ritjes naar de stad.

Praktische informatie

Kathmandu heeft een subtropisch klimaat met warme natte zomers waarbij de gemiddelde dagtemperatuur 29 C bedraagt, en milde droge winters waarbij het kwik dagelijks meestal bijna de 20 C haalt. Het prijsniveau in Nepal ligt een stuk lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.