Kaart

Amsterdam - Londen

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Londen Heathrow

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 81

Directe luchtvaartmaatschappijen

7

Vluchten per week

143

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 370 kilometer

1u 5min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Londen Heathrow

1 luchthaven

Indien u naar Londen gaat vliegen landt u als u vanaf Amsterdam Schiphol vertrekt meestal op Londen Heathrow, het grootste vliegveld van Londen. Op deze pagina kunt u lezen hier met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Londen Heathrow kunt vliegen, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf Londen Heathrow uw reis kunt vervolgen naar uw eindbestemming, wat voor weer u in Londen kunt verwachten en allerlei andere praktische informatie die nuttig is als u goedkope vliegtickets naar Londen gaat boeken

Luchtvaartmaatschappijen

Reizigers die van Amsterdam Schiphol naar Londen Heathrow gaan vliegen kunnen kiezen uit talloze luchtvaartmaatschappijen die dagelijks en soms zelfs meerdere keren per dag directe vluchten van Amsterdam naar Londen Heathrow uitvoeren. Luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Londen Heathrow aanbieden zijn onder meer KLM, British Airways, Flybe, Cityjet en Easyjet. Er zijn ook veel luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Londen Heathrow verzorgen maar vanwege de korte vliegafstand weegt het prijsverschil meestal niet op tegen de extra tijd die u dan kwijt bent met overstappen.

Paspoort en visum

Als u de Nederlandse nationaliteit bezit is een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart voldoende om naar Londen te vliegen, een visum is dus niet nodig.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Bij vluchten van Amsterdam naar Londen Heathrow wordt geadviseerd minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, zodat u voldoende de tijd heeft voor de soms tijdrovende paspoortcontrole en veiligheidsprocedures. Eenmaal aangekomen op Londen Heathrow dient u de borden te volgen naar de taxistandplaats, (shuttle)bushalte, metro, trein en/of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming wenst te vervolgen.

Reistijd en tijdsverschil

In Engeland is het 1 uur vroeger dan in Nederland, u zult dus geen last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Londen gaat vliegen. De vliegtijd van Amsterdam naar Londen bedraagt slechts drie kwartier.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaar staat op Londen Heathrow kunt u het beste de metro of trein naar uw hotel in Londen nemen. Het snelst reist u met de Heathrow Express trein, die elk kwartier van Londen Heathrow naar Paddington Station rijdt. Indien u een klein budget heeft kunt u ook met de metro (Piccadilly Line) naar het centrum van de stad reizen, u bent dan ca. 1 uur onderweg. Daarnaast zijn er nog diverse lokale treinen en bussen die naar Londen en omgeving rijden. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen vanaf London Heathrow, maar dit is meestal zeer kostbaar, met name omdat taxi’s vaak in files en opstoppingen terecht komen, ook buiten de spits.

Praktische informatie

Het klimaat van Londen lijkt op dat van Nederland, met milde zomers en soms natte winters. De prijzen in Londen liggen aanzienlijk hoger dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.