Kaart

Amsterdam - Milaan

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Milaan Linate

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 80

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

35

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 832 kilometer

1u 35min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Alitalia

Milaan Linate

1 luchthaven

Indien u vliegtickets Milaan zoekt heeft u de keuze uit drie bestemmingen, want rondom deze Noord-Italiaanse stad zijn drie vliegvelden te vinden, te weten Milaan Linate Airport, Milaan - Malpensa Airport en Milaan - Bergamo Airport (ook bekend onder de naam Il Caravaggio International Airport). Milaan Linate Airport is na Milaan-Malpensa Airport de grootste luchthaven in de regio en bevindt zich 7 kilometer ten ten oosten van het centrum van de stad. Op deze pagina vindt u praktische informatie over vliegen van Amsterdam naar Milaan Linate.

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Milaan Linate uitvoeren, waaronder KLM, Alitalia en Easyjet. Daarnaast kunt u kiezen uit talloze luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Milaan Linate aanbieden, waaronder Air France, Lufthansa, British Airways en Austrian Airlines (in combinatie met Air Berlin). Vanwege de flinke extra reistijd die gemoeid kan zijn met indirecte vluchten waarbij u minimaal 1 keer dient over te stappen, is een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Milaan Linate meestal de beste optie.

Paspoort en visum

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt kan zowel met een geldig paspoort als een Europees Identiteitsbewijs van Amsterdam naar Milaan Linate vliegen, een visum is dus niet nodig.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Milaan Linate gaan vliegen wordt geadviseerd minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van hun vliegtuig aanwezig te zijn op Amsterdam Schiphol Airport, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles. Zodra u bent aangekomen op Milaan Linate Airport dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van met welke vorm van transport u wenst verder te reizen naar uw eindbestemming.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië, een jetlag is dus niet aan de orde als u van Amsterdam naar Milaan Linate gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Milaan Linate duren een kleine 2 uur, indirecte vluchten kunnen wel 5 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang uw overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat op Milaan Linate Airport dan kunt u het beste met de bus naar uw hotel in Milaan gaan, u kunt daarbij kiezen uit de buslijnen 73 en X73, die u allebei naar het centrum van de stad brengen. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Milaan kent warme zomers warm (gemiddelde dagtemperatuur ca. 25-30 C) en milde winters, al dient u er rekening mee te houden dat er soms ook sneeuw kan vallen. De prijzen in Milaan liggen wat hoger dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.