Kaart

Amsterdam – Londen

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Londen

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 48

Directe luchtvaartmaatschappijen

12

Vluchten per week

430

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 338 kilometer

0u 55min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Londen Heathrow, Londen Gatwick, Londen Stansted, Londen Luton en overige

6 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Londen

Amsterdam - Londen

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Londen het goedkoopst?

Vliegen van Amsterdam naar Londen is het goedkoopst als je je vliegtickets Londen 28 weken van tevoren koopt. Vliegtickets van Amsterdam naar Londen zijn het voordeligst in week 3.

Wil je zo goedkoop mogelijk vliegen naar Londen dan is de goedkoopste maand vaak januari.

Wie wil weten op welke data tickets naar Londen het goedkoopst zijn doet er goed aan in de hele maand te zoeken, via onze handige prijskalender, dan zie je precies wanneer de prijzen het laagst zijn.

Gelden er kortingsacties en aanbiedingen voor tickets naar Londen?

Diverse luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM of British Airways hebben regelmatig kortingsacties en aanbiedingen voor vliegtickets van Amsterdam naar Londen. Ook budgetmaatschappijen als Easyjet en Ryanair stunten met de prijzen. Tickets naar Londen zijn meestal het voordeligst in Januari, maar ook tijdens toeristische piekperiodes zijn acties mogelijk. Als je de prijs van tickets op de data waarin je interesse hebt in de gaten wilt houden, gebruik dan ons handige Prijsalarm

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Londen?

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Londen worden uitgevoerd door onder andere KLM, British Airways, Easyjet, Flybe, BA Cityflyer en Cityjet. Met een overstap vanuit Amsterdam naar Londen vliegen is mogelijk maar niet aan te bevelen aangezien dit niet in verhouding staat tot de vliegduur, die bij rechtstreekse vluchten maar 55 minuten is en bij indirecte vluchten vaak 5 uur of meer. Niet-rechtstreekse vluchten zijn ook vrijwel nooit goedkoper dan directe vluchten van Amsterdam naar Londen.

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Londen?

De duur van een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Londen is 55 minuten. Vluchten met een overstap duren tot wel 5 uur of langer.

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

Vluchten vanuit Amsterdam naar Londen vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

Van Amsterdam naar vliegveld Schiphol: Luchthaven Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van Amsterdam. Het snelst ben je op het vliegveld als je met het openbaar vervoer reist, omdat je op die manier alle files in de Randstad vermijdt. Meestal kun je het beste de trein nemen, die onder meer vanuit de richting Amsterdam en Den Haag naar de luchthaven rijdt. Woon je in Amsterdam of omgeving dan is het soms handiger om met de bus naar Schiphol te gaan. Bussen die vanaf Amsterdam en andere steden naar luchthaven Schiphol rijden zijn onder meer lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een enkele reis met de trein van Amsterdam Centraal naar Schiphol kost 4,20 euro (reistijd van ca. 15-20 minuten), een ritje met de bus kost ca. 3,14 euro (reistijd ongeveer 39 minuten).

Wanneer op Schiphol aanwezig zijn: het beste kun je de regels van je luchtvaartmaatschappij in acht nemen, maar meestal geldt dat je 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig op de luchthaven aanwezig dient te zijn. De incheckbalies sluiten doorgaans 45 minuten voor het vertrek van je vliegtuig, dus zorg dat je ruim op tijd bent.

Amsterdam Airport Schiphol bestaat uit 3 vertrekhallen die onderling met elkaar verbonden zijn. Alle vliegtuigen die Londen als bestemming hebben vertrekken vanaf vertrekhal 2 of 3. Kijk zodra je op de luchthaven bent op de schermen met vertrektijden om te zien in welke vertrekhal je moet zijn. Op de gehele luchthaven heb je de beschikking over gratis Wi-Fi.

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

Informatie over vliegvelden in Londen

Londen heeft 6 vliegvelden, te weten Londen Heathrow, Londen Gatwick, Londen Luton, Londen Stansted, Londen City en Londen Southend. Naar alle 6 vliegvelden kan vanaf Amsterdam gevlogen worden.

Vliegveld Heathrow in Londen

De meeste luchtvaartmaatschappijen die vluchten van Amsterdam naar Londen aanbieden vliegen naar vliegveld Heathrow, dat zo’n 23 km ten westen van het centrum van Londen ligt. Vliegveld Londen Heathrow is de drukste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk en Europa, en is de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij British Airways.

Van vliegveld Heathrow naar het centrum van Londen: Het snelst reis je van luchthaven Heathrow naar hartje Londen met de Heathrow Express, een sneltrein die elk kwartier van Londen Heathrow naar Paddington Station rijdt. De trein is echter niet goedkoop (22 pond per persoon voor een enkele reis, 36 pond voor een retourtje), dus als je een klein budget hebt kun je ook met de metro (Piccadilly Line) naar het centrum van de stad reizen, je bent dan wel iets langer (ca. 1 uur) onderweg. Daarnaast zijn er nog diverse lokale treinen en bussen die naar Londen en omgeving rijden, maar dan ben je nog meer reistijd kwijt. Uiteraard zou je ook een taxi kunnen nemen vanaf London Heathrow, maar dit is meestal zeer kostbaar en zeker ook niet sneller, want meestal komen zij in files en opstoppingen terecht, ook buiten de spits.

Ben je van plan om vanaf Londen uitstapjes te gaan maken of ligt je eindbestemming niet in Londen dan kun je op vliegveld Heathrow ook eenvoudig een auto huren, want op de luchthaven zijn talloze internationale autoverhuurbedrijven te vinden, die een ruim aanbod hebben in automerken en -modellen.

Vliegveld Gatwick in Londen

Diverse luchtvaartmaatschappijen die vluchten van Amsterdam naar Londen aanbieden vliegen hebben als eindbestemming vliegveld Gatwick, dat ongeveer 48 kilometer ten zuiden van het centrum van Londen ligt, nabij het dorpje Crawley. Na Heathrow is Gatwick Airport de drukste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk.

Van vliegveld Gatwick naar het centrum van Londen: Verreweg de snelste manier om vanaf Gatwick Airport naar het centrum van de stad te reizen is met de Gatwick Express, een sneltrein die non-stop binnen 30 minuten van Gatwick naar Victoria Station in het centrum van Londen rijdt. Op het treinstation van Londen Gatwick stoppen ook diverse regionale treinen en bussen in de richting Brighton, Worthing, Eastbourne, Portsmouth en Bognor Regis. Een taxi naar de stad nemen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden, maar hier zit een flink prijskaartje aan omdat je vaak in een file of opstopping zult belanden.

Als je eindbestemming niet in hartje Londen ligt kun je op vliegveld Gatwick ook een auto huren. Alle balies van internationale autoverhuurbedrijven zijn in de aankomsthal te vinden en bieden een ruim aanbod aan automerken en -modellen.

Vliegveld Luton in Londen

Het vliegveld Londen Luton ligt ca. 47 km ten noorden van het centrum van Londen. De enige luchtvaartmaatschappij die vluchten van Amsterdam naar Londen Luton aanbiedt is de prijsvechter Easyjet.

Van vliegveld Luton naar het centrum van Londen: De beste en snelste manier om van luchthaven Luton naar het centrum van Londen te reizen is met de trein, die vanaf station Luton Parkway Airport vertrekt en je binnen 25 minuten naar station St Pancras in het hartje van Londen brengt. Het treinstation van vliegveld Luton is te bereiken met een shuttlebus, hiervoor dien je apart te betalen. Iets goedkoper maar niet sneller is de bus. Er zijn diverse busmaatschappijen die van Luton naar het centrum van Londen rijden, waaronder National Express, easyBus en Green Line. Natuurlijk zou je ook een taxi kunnen nemen vanaf London Luton, wat soms handiger is als je veel bagage hebt of met kinderen reist. Taxi’s zijn vaak wel vrij kostbaar en zeker niet per definitie sneller, aangezien zij vaak in files en opstoppingen terechtkomen, ook buiten de spits.

Als je eindbestemming buiten Londen ligt zou je ook kunnen overwegen om op vliegveld Luton een auto te huren, want op de luchthaven zijn diverse internationale autoverhuurbedrijven actief, die een ruim aanbod hebben in automerken en -modellen.

Vliegveld Stansted in Londen

Luchthaven Londen Stansted ligt ca. 48 km ten noordoosten van het centrum van Londen. Easyjet is de enige luchtvaartmaatschappij die vluchten van Amsterdam naar Londen Stansted aanbiedt.

Van vliegveld Stansted naar het centrum van Londen: Onder de algemene aankomst- en vertrekhal van luchthaven Stansted bevindt zich het Stansted Airport railway station. Vanaf hier vertrekt elk kwartier de Stansted Express en brengt je in iets meer dan drie kwartier naar Liverpool Street Station in het centrum van Londen. Heb je een klein budget dan kunt u ook overwegen om een expresbus van National Express naar het centrum van Londen te nemen. Daarnaast is de taxi een optie, maar dat is meestal vrij kostbaar, niet alleen vanwege de afstand maar ook omdat je vaak in files en opstoppingen terecht komt, ook buiten de spits.

Als je eindbestemming niet in Londen ligt kan het aan te bevelen zijn een auto te huren, want op vliegveld Stansted zijn allerlei internationale autoverhuurbedrijven aanwezig, die een ruim aanbod hebben in automerken en -modellen.

Vliegveld City in Londen

Het vliegveld Londen City is vooral geliefd bij zakenreizigers, die vanaf dit kleine vliegveld dat 11 kilometer ten oosten van het centrum van Londen ligt snel in de stad zijn. Luchtvaartmaatschappijen die vluchten van Amsterdam naar Londen City aanbieden zijn Cityjet, KLM (uitgevoerd door Cityjet), BA Cityflyer en Flybe.

Van vliegveld Londen City naar het centrum van Londen: Het snelst reis je van luchthaven Londen City naar hartje Londen met de met de Docklands Light Railway, een bovengrondse metro die in directe verbinding staat met het gehele metrosysteem van Londen. Ga je naar een van de buitenwijken van Londen dan kun je ook de bus nemen, waaronder bus 473 (rijdt via Plaistow en North Woolwich naar Stratford) en bus 474 (rijdt via Beckton en East Ham naar Canning Town en Manor Park). Als je veel bagage bij je hebt of met kinderen reist zou je ook een taxi kunnen nemen vanaf London City, maar dit is een stuk duurder dan het openbaar vervoer en zeker ook niet sneller, want met de taxi kom je vaak in files en opstoppingen terecht, ook buiten de spits.

Mocht je eindbestemming niet in Londen liggen dan zou je op vliegveld Londen City ook een auto kunnen huren, want op de luchthaven zijn diverse internationale autoverhuurbedrijven actief, die een ruim aanbod hebben in automerken en -modellen.

Vliegveld Southend in Londen

Luchthaven Londen Stansted ligt ca. 68 km ten zuidoosten van het centrum van Londen en wordt vanaf Amsterdam Airport Schiphol alleen aangevlogen door de prijsvechter Easyjet.

Van vliegveld Southend naar het centrum van Londen: Als je met het openbaar vervoer van luchthaven Southend naar het centrum van Londen wilt gaan reizen kun je het beste de trein nemen, want dit vliegveld heeft een eigen treinstation, te weten Southend Airport railway station. Vanaf hier kun je tot 6 maal per uur een exprestrein nemen die je in ca. 53 minuten naar treinstation Victoria station in hartje Londen brengt. Ligt je eindbestemming niet in Londen dan zou je ook bus X30 kunnen nemen, deze rijdt in de richting Central Southend, Chelmsford, Stansted en South Essex. Uiteraard zou je vanaf vliegveld Southend ook een taxi kunnen nemen naar het centrum van Londen, maar dit de kosten daarvan kunnen hoog oplopen omdat het vliegveld ver van het centrum van de stad ligt. Als je niet van plan bent om naar Londen te gaan zou je ook een auto kunnen huren op vliegveld Southend. Op de luchthaven zijn diverse internationale autoverhuurbedrijven actief, die een ruim aanbod hebben in automerken en -modellen.

Voor meer informatie lees ook onze blog Vliegen naar Londen: overzicht luchthavens en kosten transfers

Visum

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt heb je geen visum nodig om van Amsterdam naar Londen te vliegen, een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart is voldoende.

Weer, prijzen en bezienswaardigheden in Londen

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Londen

Het klimaat in Londen lijkt erg op dat van Nederland, met natte niet al te koude winters en milde zomers. Gedurende de zomer is de gemiddelde dagtemperatuur in Londen tussen de 17 en 22 C. ’s Winters schommelt de dagtemperatuur rond de 4 C.

Het hoogseizoen in Londen loopt van april tot en met oktober, waarbij het tijdens de zomermaanden het drukst is. Daarnaast is het meestal druk in Londen rond de feestdagen, zoals Pasen en Kerstmis.

Prijzen in Londen

In Londen zijn de prijzen een stuk hoger dan in Nederland, dit geldt zowel voor boodschappen en basisbenodigdheden als prijzen in cafés en restaurants.

Prijzen van producten en vervoer in Londen*:

· Lunch bij McDonalds — 10 pond (11,10 euro)

· Lunch in een café — 15 pond (16 euro)

· Diner voor 2 in een gemiddeld geprijsd restaurant — 50 pond (55 euro)

· Kosten van een taxi in Londen - 8 tot 12 pond (9 tot 13,30 euro) voor een ritje van 3 kilometer

· Rit met de metro — 2,40 pond (2,65 euro) bij gebruik van Oyster Card, of 4,80 pond (5,35 euro) voor een los kaartje

· Coca-Cola 0,33 l — 1,50 pond (1,67 euro)

· Kop koffie — 2,30 pond (2,60 euro)

· Liter benzine — 1,10 pond (1,22 euro)

*Geplaatst november 2016. Bovenstaande prijzen en informatie komen van de PriceOfTravel website en zijn indicatief.

Geld en wisselen in Londen

De geldeenheid van het Verenigd Koninkrijk is de Britse pond, die uit 100 pence bestaat. Vrijwel alle valuta kun je in Londen eenvoudig wisselen bij banken en geldwisselkantoren, die overal in de stad te vinden zijn. Je hoeft overigens geen Euro’s mee te nemen uit Nederland, want ook geldautomaten zijn op vrijwel elke straathoek te vinden in Londen. Daarnaast kun je in vrijwel alle winkels en restaurants met je bankpas of creditcard betalen, ook bij kleine bedragen.

Vervoer in Londen

Als je van plan bent om veel van het openbaar vervoer in Londen gebruik te gaan maken kun je het beste meteen bij aankomst op vliegveld Londen Heathrow, Londen Gatwick, Londen Luton, Londen Stansted, Londen City en Londen Southend een Oyster Card aanschaffen. Met deze openbaarvervoerpas kun je onbeperkt van de metro en bus gebruik maken en betaal je per dag nooit meer dan 7,60 pond als je uitsluitend binnen de zones 1, 2 en 3 reist.

De ritje met het openbaar vervoer in Londen kost 2,40 pond als je gebruik maakt van de Oyster Card en 4,80 pond als je een los kaartje koopt. Als je meer dan 3 ritjes per dag maakt is de Oyster Card altijd het voordeligst.

Zien en doen in Londen

· De belangrijkste iconen van Londen bezoeken: Tower of London, Tower Bridge, Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey

· Als het regent het Natural History Museum induiken

· Als de zon schijnt wandelen en picknicken in Hyde Park

· Kunst kijken in het Tate Modern

· De stad van boven bekijken vanuit de London Eye, het grootste reuzenrad ter wereld

· Tower of London bewonderen

· Kijken maar niet kopen in Harrods

· Winkelen op Camden Market, Spittalfields Market en Portobello Road

Ook interessant over Londen:

10 top dingen (gratis) te doen in Londen

Wedden dat je naar deze 14 beste restaurants in Londen wilt?

Onontdekt: Markten in Londen die je nog niet kent

24 dingen te doen in Londen in 24 uur

Shoppen in Londen, de best tips

Kerst in Londen: zo kom je in de feeststemming

7 koninklijke Londen bezienswaardigheden

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per oktober 2016

Londen: vliegvelden

Londen: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

Beste deals

Hotels in Londen

Vergelijk hier gemakkelijk hotels Londen

Autoverhuur in Londen

Vergelijk hier autoverhuur in Londen

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.