Kaart

Amsterdam - Liverpool

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Liverpool

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 71

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

17

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 525 kilometer

1u 20min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Sun-Air

Liverpool

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Liverpool

 

Amsterdam - Liverpool

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Liverpool het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Engeland zijn meestal het goedkoopst als je ze geruime tijd van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming vaker onder de reguliere prijs. Vind je het interessant om te weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je nog niet weet op welke data je wilt gaan vliegen en benieuwd bent wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Liverpool het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets waar je interesse in hebt de laagste prijs hebben. Meteen beslissen of je boekt is niet nodig, want met het Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van de vliegtickets waar je interesse in hebt in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je automatisch een bericht als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Liverpool?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Liverpool worden uitsluitend aangeboden door Easyjet. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Liverpool zijn ook mogelijk en worden onder meer uitgevoerd door Ryanair en Flybe.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Liverpool?

 

Bij rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Liverpool ben je ca. 1 uur en 25 minuten onderweg. Kies je voor een indirecte vlucht van Amsterdam naar Liverpool dan neemt je totale reistijd tussen de 4 en 8 uur in beslag, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Liverpool vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol officieel heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wilt gaan is het openbaar vervoer meestal verreweg je beste optie, want dan vermijd je parkeerkosten en files. Vanaf Amsterdam Centraal rijden er elk uur gemiddeld zo’n 6 treinen naar Schiphol, en ook vanaf station Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer heb je een rechtstreekse verbinding met Schiphol. Ook zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Check de informatie van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Liverpool

 

De luchthaven van Liverpool, officieel Liverpool John Lennon Airport geheten, bevindt zich ca. 12 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Liverpool en is vernoemd naar de voorman van de legendarische Britse popgroep The Beatles. Je kunt vanaf het vliegveld van Liverpool op verschillende manieren naar het centrum van de stad reizen.

 

Van Liverpool John Lennon Airport naar het centrum van Liverpool: Als je met het openbaar vervoer van Liverpool John Lennon Airport naar het centrum van de stad wilt gaan reizen ben je aangewezen op de bus, er rijden namelijk geen metro of treinen tussen het vliegveld van Liverpool en het centrum van de stad. Het dichtstbijzijnde treinstation Hunts Cross bevindt zich ca. 2,2 mijl van het vliegveld, je kunt hier wel vanaf het vliegveld met een bus naartoe maar dat is erg omslachtig. Neem daarom op het vliegveld de Arriva North West 500 express, welke de gehele dag door naar het centrum van Liverpool rijdt. Als je met je huurauto vanaf Liverpool John Lennon Airport rechtstreeks naar het centrum van de stad wilt gaan rijden dien je als je het luchthaventerrein afrijdt Speke Hall Road op te rijden en dan bij de A561 (Aigburth Road) linksaf te slaan. Je blijft deze weg volgen tot je op de kruising met Upper Parliament Street komt, hier sla je linksaf. Bij Sefton Street sla je vervolgens rechtsaf, je rijdt dan het centrum van Liverpool binnen. Zonder files en opstoppingen duurt de autorit van Liverpool John Lennon Airport naar de binnenstad een klein half uurtje. Onderweg hoef je nergens tol te betalen

 

Visum Liverpool

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Liverpool te vliegen, want Engeland behoort vooralsnog tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Liverpool

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Liverpool

 

Het klimaat van Liverpool lijkt erg op dat van Nederland, al valt er vaak wel wat meer neerslag. In de zomer bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur zo’n 20 C, in de winter ligt het kwik rond de 8 C. De beste periode voor een stedentrip naar Liverpool is de lente, zomer of herfst, want dan is de temperatuur overdag het aangenaamst. Er kan tijdens je stedenreis naar Liverpool altijd wel een bui vallen, dus vergeet niet je paraplu in te pakken.

 

Vervoer in Liverpool

 

Liverpool heeft een zeer uitgebreid busnetwerk, waarmee je in alle uithoeken van de stad komt. Het centrum van de stad is echter prima te voet te doen, en als je een uitstapje naar Birkenhead of Wallasy wilt maken kun je gebruik maken van de Mersey Ferry. Bij mooi weer is een deelfiets van CityBike Hire zeer aan te bevelen.

 

Zien en doen in Liverpool en omgeving

 

Life is a beach! De 10 beste stranden van Groot-Brittannië

Trendy havensteden: 5 vluchten vanaf €36 * retour

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per november 2017

 

Liverpool: vliegvelden

Liverpool: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Liverpool

Vergelijk hier hotels in Liverpool

Autoverhuur in Liverpool

Vind hier huurauto’s in Liverpool

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.