Kaart

Amsterdam - Melbourne

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Melbourne

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 625

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 16559 kilometer

21u 45min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Emirates

Melbourne Tullamarine, Melbourne Avalon en Melbourne Essendon

3 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Melbourne

 

Amsterdam - Melbourne

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Melbourne het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Australië zijn meestal het goedkoopst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming het vaakst onder de reguliere prijs. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je nog geen vaste reisplannen hebt en wilt weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Melbourne het goedkoopst zijn, zoek dan ook eens in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets waar je interesse in hebt de laagste prijs hebben. Je hoeft niet meteen te beslissen, want met het Prijsalarm van Skyscanner kun je de tarieven van de vliegtickets die je gevonden hebt in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld ontvang je meteen een waarschuwing als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Melbourne?

 

Vanwege de grote afstand tussen Amsterdam en Melbourne kun je geen rechtstreekse vluchten boeken naar deze bestemming, je dient dus altijd minimaal 1 keer over te stappen. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Melbourne worden onder meer aangeboden door Singapore Airlines, Emirates, Qantas, KLM, Garuda Indonesia en Malaysia Airlines.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Melbourne?

 

Bij indirecte vluchten van Amsterdam naar Melbourne neemt je totale reistijd tussen de 22 en 30 uur of soms nog wel meer in beslag, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Melbourne vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Voor wie vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wil gaan reizen is het openbaar vervoer de beste optie, want dan vermijd je parkeerkosten en files. Elk uur rijden er gemiddeld zo’n 9 treinen van Amsterdam Centraal naar Schiphol, en ook vanaf station Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer rijden er rechtstreekse treinen naar Schiphol. Daarnaast zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een ritje met de trein van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Melbourne

 

Melbourne telt 3 luchthavens, te weten Melbourne Tullamarine Airport, Melbourne Essendon Airport en Melbourne Avalon Airport . De vliegvelden Melbourne Essendon Airport en Melbourne Avalon Airport zijn echter zeer klein en worden alleen gebruikt voor binnenlandse vluchten, als je van Amsterdam naar Melbourne gaat vliegen zul je dus altijd landen op Melbourne Tullamarine Airport

 

Van Melbourne Tullamarine Airport naar het centrum van Melbourne: Wie met het openbaar vervoer van Melbourne International Airport naar het centrum van de stad wilt gaan reizen kan het beste gebruik maken van de Skybus Super Shuttle bus service, die binnen 20 minuten naar Southern Cross Station in het centrum van de stad rijdt. Op Southern Cross Station heb je aansluiting op de metro (V/Line en Metro), de Yarra Trams en interregionale trein- en bus services. Ga je op het vliegveld van Melbourne een auto huren en wil je vervolgens met je huurauto naar het centrum van de stad rijden, dan dien je zodra je het luchthaventerrein afrijdt de borden naar de M2 te volgen richting Route 43 / City / S. E. Suburb. Neem na ongeveer een kwartiertje de afslag State Route 50 / Dynon Road en blijf deze weg volgen, je komt dan vanzelf in het centrum van Melbourne terecht. Als je onderweg geen files en opstoppingen tegenkomt duurt de gehele autorit van Melbourne Tullamarine Airport naar het centrum van de stad iets meer dan een half uur. Onderweg dien je op enkele wegen tol te betalen, dus houd je creditcard of wat Australische dollars bij de hand.

 

Visum Melbourne

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt dien je via internet een visum (ETA - Electronic Travel Authority) aan te vragen om Australië te bezoeken. Na toekenning is het visum 1 jaar geldig.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Melbourne

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Melbourne

 

Melbourne heeft een mild klimaat, waarbij het van december tot maart (‘s zomers) overdag gemiddeld ca. 25 C is en van juni tot september (‘s winters) overdag zo’n 14 C. De beste periode om Melbourne te bezoeken en op vakantie te gaan naar Australië is van december tot maart, wanneer de temperaturen het aangenaamst zijn.

 

Vervoer in Melbourne

 

Veel bezienswaardigheden in het centrum van Melbourne zijn prima te voet te bereiken, maar voor langere afstanden kun je ook gebruik maken van de metro en trams.

 

Zien en doen in Melbourne en omgeving

 

De top 10 dingen om te doen in Melbourne

Vakantie Down Under? De 10 beste roadtrips door Australië!

Wine & dine in Australië: de beste spots

Australië: top 10 ontmoetingen met dieren in het wild

Australië: de mooiste foto's

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per februari 2018

 

Melbourne: vliegvelden

Melbourne: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Melbourne

Vergelijk hier hotels in Melbourne

Autoverhuur in Melbourne

Vind hier huurauto’s in Melbourne

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.