Kaart

Amsterdam - Milaan

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Milaan

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 43

Directe luchtvaartmaatschappijen

6

Vluchten per week

98

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 816 kilometer

1u 35min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Sun-Air

Milaan Malpensa, Milaan Bergamo en Milaan Linate

3 luchthavens

De Noord-Italiaanse stad Milaan telt maar liefst drie vliegvelden, te weten Milaan Malpensa, Milaan Linate en Il Caravaggio, dat meestal Milaan Bergamo wordt genoemd. Alle vluchten die vanaf Amsterdam naar Milaan vertrekken vliegen naar Milaan Malpensa en Milaan Linate. Milaan Bergamo wordt uitsluitend gebruikt door prijsvechters, echter deze vertrekken niet vanaf Amsterdam maar vanaf Eindhoven Airport. Op deze pagina vindt u nuttige informatie over vliegen van Amsterdam naar Milaan.

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die vanaf Schiphol naar Milaan Linate vliegen, waaronder KLM, Alitalia, Vueling en Easyjet. Daarnaast kunt u vanaf Amsterdam Schiphol met onder meer Vueling, Iberia en Easyjet rechtstreeks naar Milaan Malpensa vliegen. Zoekt u goedkope vliegtickets naar Milaan en vindt u het geen probleem om een tussenstop te maken zijn dan kunt u ook voor indirecte vluchten kiezen. Luchtvaartmaatschappijen die niet-rechtstreekse vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Milaan zijn onder meer Lufthansa, Iberia, Norwegian en Air France.

Paspoort en visum

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit kunnen zowel met een geldig paspoort als een Europees Identiteitsbewijs naar Milaan vliegen, zij hoeven dus geen visum aan te vragen voor een bezoek aan Italië.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Amsterdam naar Milaan gaat vliegen dan wordt geadviseerd minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, zodat u als gevolg van de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles niet te laat bij uw gate bent. Zodra u bent aangekomen op het vliegveld van Milaan kunt u dankzij de duidelijke bewegwijzering (ook in het Engels) snel doorlopen naar de taxistandplaats, het treinstation (alleen Milaan Malpensa), de bushaltes of autoverhuurbedrijven.

Reistijd en tijdsverschil

Tussen Nederland en Italië is geen tijdsverschil, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam naar Milaan gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Milaan duren een kleine 2 uur, indirecte vluchten kunnen wel 6 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang de overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Vanaf Milaan Malpensa kunt u, als u met het openbaar vervoer naar uw hotel in Milaan wenst te reizen, het beste de Malpensa Shuttle, de Malpensa Bus Express  of de trein nemen. De bushaltes bevinden zich nabij de aankomsthal. Het treinstation bevindt zich in Terminal 1, waar u de Malpensa Express kunt nemen die elk half uur naar treinstation Milan Cadorna in het centrum van de stad gaat. Hier kunt u indien gewenst overstappen op de metrolijnen M1 en M2 en diverse treinen naar allerlei bestemmingen. Daarnaast stoppen er twee hogesnelheidstreinen (Alta Velocità) op de luchthaven Milaan Malpensa, wat handig is als uw eindbestemming buiten Milaan ligt. Als u naar Milaan Linate gaat vliegen bent u aangewezen op de buslijnen 73 en X73.

Praktische informatie

In Milaan zijn de zomers warm (25-30 C) en de lente en herfst mild. In de winter is het in Milaan ook vaak warm, al kan er soms ook sneeuw liggen. Het prijsniveau in Milaan ligt wat hoger dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.