Kaart

Amsterdam - Marseille

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Marseille

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 87

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

22

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 988 kilometer

2u 5min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Marseille

1 luchthaven

Was u van plan om op vakantie te gaan naar de Zuid-Frankrijk of de Cote d’Azur? Dan kunt u op deze pagina bekijken met welke luchtvaartmaatschappijen u vanaf Amsterdam naar Marseille kunt vliegen. Daarnaast vindt u hier allerlei andere praktische informatie voor vluchten van Amsterdam naar Marseille.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks van Amsterdam naar Marseille Provence Airport vliegen zijn onder andere KLM en Air France. Daarnaast kunt u ook indirecte vluchten naar Marseille nemen, onder meer verzorgd door Alitalia, Lufthansa en British Airways en Hop! Bent u op zoek naar goedkope vliegtickets naar Marseille dan kunt u ook kiezen voor budgetmaatschappijen zoals Easyjet (voert rechtstreekse vluchten uit tussen Amsterdam en Marseille), alsmede Vueling en Hop! (voeren beiden indirecte vluchten uit van Amsterdam naar Marseille).

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om Marseille te bezoeken, een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart is voldoende.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar Marseille gaat vliegen wordt aangeraden om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Heeft u zodra u op Schiphol bent nog wat tijd over, dan kunt u nog even winkelen of een kopje koffie drinken voordat u in het vliegtuig stapt. Zodra u op Marseille Provence Airport bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de duidelijke bewegwijzering (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, (shuttle)bus, trein of autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u van plan bent om van de luchthaven van Marseille naar uw eindbestemming te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Frankrijk, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam naar Marseille gaat vliegen. Directe vluchten van Amsterdam naar Marseille duren een kleine twee uur. Indirecte vluchten kunnen tot wel 5 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van waar uw vliegtuig een tussenstop gaat maken en hoe lang uw overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Het eenvoudigst is om vanaf Marseille Provence Airport de trein te nemen naar uw hotel in Marseille, want dan bent u in nog geen 20 minuten in het centrum van de stad. Daarnaast zijn er bussen en shuttle services die u naar Marseille of een andere bestemming in de omgeving kunnen brengen. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

In Marseille is het zowel in de zomer als winter doorgaans wat warmer dan in Nederland. Het prijsniveau is ongeveer hetzelfde als in Nederland, al dient u er rekening mee te houden dat u in toeristische gebieden vaak meer kwijt bent aan toegangsprijzen, terrasjes, restaurants en souvenirs.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.