Kaart

Vluchten van Amsterdam Schiphol naar München

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar München

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 97

Directe luchtvaartmaatschappijen

9

Vluchten per week

99

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 664 kilometer

1u 15min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Lufthansa

München

1 luchthaven

Wie van Amsterdam naar het Zuid-Duitse München gaat vliegen landt op Munich Airport, in het Duits ook wel Flughafen München genoemd. Op deze pagina kunt u lezen met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar München kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van München naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

De luchtvaartmaatschappijen KLM en Lufthansa vliegen rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar München. Daarnaast zijn er een groot aantal luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar München aanbieden, waaronder Air France, Alitalia, Vueling, LOT Polish Airlines, Norwegian, Adria en Austrian Airlines. Als u op zoek bent naar goedkope vliegtickets naar München dan heeft u dus altijd voldoende keus.

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken hebben geen visum nodig om Duitsland te bezoeken, een geldig paspoort of Europees Identiteitsbewijs is voldoende.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Amsterdam naar München gaat vliegen wordt aangeraden om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig op Schiphol aanwezig te zijn, vanwege de paspoort- en veiligheidscontroles die soms enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het vakantieseizoen. Zodra u in München bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de bushaltes, het metrostation, de taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming wenst te vervolgen.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Duitsland, u zult dus geen last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar München gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar München duren een kleine anderhalf uur. Neemt u een indirecte vlucht dan kunt u wel 4 uur of meer onderweg zijn, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang uw overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaar staat op het vliegveld van München kunt u het beste met de metro (S-Bahn) naar uw hotel in München gaan. Op het vliegveld is namelijk een metrostation, waar u lijn S1 (rijdt via het noordwesten naar Hauptbahnhof, Marienplatz en München Ost) en S8 (rijdt via het oosten naar Hauptbahnhof, Marienplatz en München Ost) kunt nemen. De S-Bahn rijdt van ca. 04:00 tot 01:30 en een ritje naar de stad duurt ongeveer 45 minuten. Op de luchthaven van München kunt u ook bus 635 nemen die u in ongeveer 20 minuten naar station Freisling brengt. Hier kunt u overstappen op regionale en internationale treinen naar onder meer Neurenberg, Regensburg en Praag. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen naar uw eindbestemming, volg daarvoor de borden naar de taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt.

Praktische informatie

In München is het weer in de winter doorgaans iets kouder en de zomer iets warmer dan in Nederland. Het prijsniveau is ongeveer hetzelfde als in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.