Kaart

Amsterdam - Nairobi

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Nairobi

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 318

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

15

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 6681 kilometer

7u 55min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Kenya Airways

Nairobi Jomo Kenyatta en Nairobi Wilson

2 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Nairobi

 

Amsterdam - Nairobi

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Nairobi het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Amsterdam naar Nairobi zijn meestal het goedkoopst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan kun je vaak flink op de prijs van je ticket besparen. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Is je reisdatum flexibel en wil je weten op welke data vliegtickets van Amsterdam naar Nairobi het goedkoopst zijn? Zoek dan in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets de laagste prijs hebben. Als je nog nog niet meteen wil boeken kun je vervolgens met het Prijsalarm van Skyscanner de prijzen van de betreffende tickets in de gaten houden, dan word je direct op de hoogte gebracht als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Nairobi?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Nairobi worden uitgevoerd door KLM en Kenya Airways. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Nairobi zijn ook mogelijk en worden onder meer aangeboden door Lufthansa, Qatar Airways, Emirates en Ethiopian Airlines.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Nairobi?

 

Directe vluchten van Amsterdam naar Nairobi duren gemiddeld 8 uur. Bij indirecte vluchten van Amsterdam naar Nairobi ben je meestal tussen de 10 en 16 uur onderweg. De totale reistijd varieert per luchtvaartmaatschappij en is afhankelijk van de route die je vliegt en de duur van je overstap.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Nairobi vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Wie vanaf Schiphol vliegt kan het beste met het openbaar vervoer naar de luchthaven gaan want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Er zijn talloze treinen die al dan niet met een overstap naar Schiphol rijden, en vanuit Amsterdam kun je vanaf diverse stations, waaronder Amsterdam Centraal, Amsterdam Bijlmer, Amsterdam Zuid en Amsterdam Lelylaan, tot wel 9 maal per uur rechtstreeks naar Schiphol reizen. Daarnaast kun je kiezen uit diverse bussen die vanaf Amsterdam en andere steden in de omgeving naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express).

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Nairobi

 

Nairobi telt 2 vliegvelden, te weten Jomo Kenyatta International Airport en Nairobi Wilson Airport. Vanaf Amsterdam Airport Schiphol kun je echter alleen naar Nairobi International Airport vliegen, want Nairobi Wilson Airport wordt alleen gebruikt voor binnenlandse en regionale vluchten. Naar Nairobi Wilson Airport vliegen is dus niet mogelijk als je vanaf Schiphol vertrekt.

 

Nairobi International Airport

 

Jomo Kenyatta International Airport is het grootste vliegveld van Nairobi en de zes na grootste luchthaven van het Afrikaanse continent, en bevindt zich ca. 15 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Nairobi. Vanaf het vliegveld van Nairobi kun je op verschillende manieren naar het centrum van de stad reizen.

 

Van vliegveld Jomo Kenyatta International Airport naar het centrum van Nairobi: Wie van plan is om vanaf Jomo Kenyatta International Airport met het openbaar vervoer naar de binnenstad van Nairobi te gaan reizen is aangewezen op bus 34, die de hele dag door tussen het vliegveld van Nairobi en het centrum van de stad pendelt. Veel toeristen die op vakantie naar Kenia gaan nemen op Jomo Kenyatta International Airport echter een taxi naar hun eindbestemming, want deze zijn betrouwbaar en zeer betaalbaar. Ga je op het vliegveld van Nairobi een auto huren en met je huurauto naar het centrum van Nairobi rijden, dan dien je als je het luchthaventerrein afrijdt via Airport South Road de snelweg A109 (Mombasa Road) op te rijden. Volg daarna de borden naar Nairobi, je komt dan vanzelf in de binnenstad terecht. Zonder files en opstoppingen rijd je binnen 20 tot 30 minuten vanaf het vliegveld van Nairobi naar het centrum van de stad.

 

Visum Nairobi

 

Voor vluchten van Amsterdam naar Nairobi heb je een visum nodig, deze kun je aanvragen bij de ambassade van Kenia in Den Haag of aankopen bij aankomst op de luchthaven in Nairobi. Een visum voor Kenia is 3 maanden geldig.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Nairobi

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Nairobi

 

Nairobi heeft een subtropisch klimaat waarbij de gemiddelde dagtemperatuur het gehele jaar door tussen de 22 C en 25 C ligt. De meeste regen valt in de maanden april en mei, de beste reistijd voor een bezoek aan Nairobi is dus tijdens de droge seizoenen, die van januari tot en met maart en van juli tot en met oktober lopen. Wie op safari wil gaan om de grote jaarlijkse migratie van de wilde dieren te zien kan het beste tussen juli en oktober naar Kenia vliegen.

 

Vervoer in Nairobi

 

Veel bezienswaardigheden in het centrum Nairobi zijn prima te voet te bereiken, maar voor grotere afstanden kun je het beste gebruik maken van officiële taxi’s. In Nairobi rijden talloze stadsbussen, maar het kan soms lastig en tijdrovend zijn om op deze manier op je bestemming te komen.

 

Zien en doen in Nairobi en omgeving

 

Top 12 te doen in Kenia: van strandvakantie tot ontbijten met giraffen

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per februari 2018

 

Nairobi: vliegvelden

Nairobi: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Nairobi

Vergelijk hier hotels in Nairobi

Autoverhuur in Nairobi

Vind hier huurauto’s in Nairobi

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.