Kaart

Amsterdam - Neurenberg

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Neurenberg

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

21

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 542 kilometer

1u 10min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Neurenberg

1 luchthaven

Als u op vakantie naar naar Beieren in Zuid-Duitsland gaat of een stedentrip naar Neurenberg wilt gaan maken gaat kunt u vanaf Amsterdam een rechtstreekse vlucht nemen naar Neurenberg. Lees op deze pagina welke luchtvaartmaatschappijen van Amsterdam naar Neurenberg vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Neurenberg naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie die handig is om te weten als u vliegtickets Neurenberg gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Als u vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Albrecht Dürer Flughafen Nürnberg wilt vliegen, zoals de luchthaven van Neurenberg officieel heet, dan kunt u kiezen uit diverse luchtvaartmaatschappijen. Geeft u de voorkeur aan rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Neurenberg, dan bent u aangewezen op KLM, die meerdere malen per dag op deze route vliegt. Bent u op zoek naar goedkope vliegtickets Neurenberg en vindt u het geen probleem om wat langer onderweg te zijn dan kunt u ook indirecte vluchten van Amsterdam naar Neurenberg overwegen, met onder meer Lufthansa, Austrian en Swiss Airlines.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt kunt u zowel met een geldig paspoort als een Europese Identiteitskaart van Amsterdam naar Neurenberg reizen, een visum is dus niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Bij vluchten van Amsterdam naar Neurenberg wordt aangeraden minimaal 2 uur voor de officiële vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles, met name tijdens het hoogseizoen. Zodra u bent geland op Albrecht Dürer Flughafen Nürnberg dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar het metrostation (U-Bahn), de bushaltes, taxistandplaats of balies van de op het vliegveld aanwezige autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming wenst voort te zetten.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Duitsland, een jetlag is dus uitgesloten als u van Amsterdam naar Neurenberg gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Neurenberg duren ca. 1 uur en 1 kwartier, indirecte vluchten kunnen wel 4 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat op het vliegveld van Neurenberg kunt u het beste de metro (U-Bahn) naar het centrum van de stad nemen, want op het vliegveld stopt metrolijn U2, die u rechtstreeks naar de stad brengt. Ook zijn er diverse bussen die op het vliegveld stoppen, waaronder bus 32, die onder meer naar tramhalte Thon rijdt. Daarnaast heeft u uiteraard de mogelijkheid om een taxi naar uw hotel in Neurenberg te nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats. Omdat het vliegveld van Neurenberg zo dicht bij de bebouwde kom ligt kunt u ook met de fiets en zelfs te voet naar de buitenwijken van Neurenberg gaan.

 

Praktische informatie

In Neurenberg zijn de zomers lekker warm, met een gemiddelde dagtemperatuur van 26 C. De winters zijn wat kouder dan in Nederland, waarbij het kwik overdag meestal rond het vriespunt ligt. De prijzen in Neurenberg zijn hetzelfde als in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.