Kaart

Amsterdam – New York

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar New York City

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 250

Directe luchtvaartmaatschappijen

5

Vluchten per week

43

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 5847 kilometer

8u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

New York John F Kennedy, New York Newark, New York LaGuardia en Stewart International

4 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – New York

 

Amsterdam - New York

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar New York het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Amsterdam naar New York zijn meestal het goedkoopst als je ze 25 weken van tevoren boekt, want dan bespaar je tot wel 7% op de prijs van je ticket. Vliegen van Amsterdam naar New York is doorgaans het voordeligst in de maand november, je bespaart dan gemiddeld 13%. Het duurst ben je uit als je in de maand juli van Amsterdam naar New York vliegt, dan betaal je tot wel 30% meer voor je vliegticket. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je reisdata flexibel zijn en je benieuwd bent wanneer vliegtickets van Amsterdam naar New York het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je in één oogopslag wanneer de tickets die je zoekt de laagste prijs hebben. Wil je nog even wachten met vliegtickets boeken dan is dat geen probleem, want dankzij het Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van de vliegtickets waar je oog op is gevallen eenvoudig in de gaten houden. Je stelt simpelweg een prijsalarm in, waarna je direct een melding ontvangt als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar New York?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar New York worden onder meer aangeboden door KLM, United Airlines en Delta Air Lines. Je kunt ook een indirecte vlucht van Amsterdam naar New York nemen, dit is onder meer mogelijk met TAP Air Portugal, WOW Air, Norwegian, LOT Polish Airlines, Icelandair, Lufthansa en British Airways.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar New York?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar New York duren gemiddeld 8 uur en 55 minuten. Wanneer je een indirecte vlucht van Amsterdam naar New York neemt kan je totale reistijd tussen de 11 en 16 uur in beslag nemen, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar New York vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol gaat is het openbaar vervoer je beste optie, want op die manier vermijd je parkeerkosten en files. Vanaf een flink aantal treinstations in Amsterdam, waaronder Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Amsterdam Lelylaan en Amsterdam Bijlmer, rijden er de hele dag door treinen naar Schiphol. Daarnaast zijn er enkele bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Als je vanuit het centrum van Amsterdam met de trein naar Schiphol reist ben je ca. 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) onderweg, en voor een enkeltje betaal je €4,60. Neem je de bus, dan is de gemiddelde reistijd 30 tot 40 minuten en een buskaartje kost in dit geval €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Raadpleeg de informatie van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in New York

 

New York heeft drie luchthavens, te weten John F Kennedy Airport (JFK), Newark Liberty International Airport en La Guardia Airport. De luchthavens John F Kennedy Airport (JFK) en Newark Liberty International Airport worden vooral gebruikt voor internationale vluchten, terwijl La Guardia Airport vooral dienst doet als regionaal vliegveld. Vanaf Amsterdam kun je alleen naar John F Kennedy Airport (JFK) en Newark Liberty International Airport vliegen, je kunt dus geen vluchten boeken van Amsterdam naar La Guardia Airport.

 

Vliegveld John F Kennedy Airport

 

Van John F Kennedy Airport naar het centrum van New York: John F Kennedy Airport is het grootste vliegveld van New York en wordt vooral gebruikt voor internationale vluchten. Het vliegveld bevindt zich 20 kilometer ten zuidoosten van Manhattan, in de wijk Queens. Als je met het openbaar vervoer vanaf JFK naar het centrum van de stad wilt gaan reizen kun je het beste de metro nemen. Pak hiervoor de AirTrain naar Jamaica of Howard Beach en stap hierover op de metro. Een taxi nemen kan ook, deze rekenen een vast tarief van $52 exclusief tol en 20% fooi. Ga je op JFK een auto huren en met je huurauto naar Manhattan rijden dan dien je als je het luchthaventerrein afrijdt de borden naar de I-678 te volgen en deze in noordelijke richting (I-678 N) op te rijden. Neem na ongeveer 10 minuten afslag 12B richting de I-495 W/Long Is Expwy en rijd door de Queens Midtown Tunnel. Zodra je de tunnel uitrijdt ben je in Manhattan. Zonder files en opstoppingen duurt een taxi- of autorit van New York John F Kennedy Airport naar Manhattan iets meer dan een half uur. Onderweg dien je tol te betalen.

 

Vliegveld Newark Liberty International Airport

 

Van Newark Liberty International Airport naar het centrum van New York: De luchthaven van Newark ligt in de staat New Jersey, ongeveer 24 kilometer ten zuiden van Manhattan. Wie van Newark Liberty International Airport met het openbaar vervoer naar Manhattan wilt reizen dient de AirTrain naar Newark Liberty International Airport Station te nemen, waar een trein kan worden genomen naar onder meer Newark Penn Station, Secaucus Junction en New York Penn Station. Uiteraard kun je ook een taxi nemen, hiervoor wordt afhankelijk van het taxibedrijf een vaste prijs gerekend van $52 tot $75, exclusief tol en 20% fooi. Als je op Newark Airport een auto gaat huren en vervolgens met je huurauto naar de stad gaat reizen kun je het beste via de I-78 E naar New York rijden. Zodra je uit de Holland Tunnel komt ben je in Manhattan. Op de meeste wegen richting Manhattan dien je tol te betalen. Een taxi- of autorit van het vliegveld van Newark naar Manhattan duurt ca. 30 minuten, mits je onderweg niet in files of opstoppingen terecht komt.

 

Visum New York

 

Houders van een geldig Nederlands paspoort kunnen maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven zonder visum. Wel dienen zij zich aan te melden op de ESTA-website.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in New York

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in New York

 

New York heeft een landklimaat met koude winters (ca. 0 C) en warme droge zomers (ca. 25-30 C). De beste periode voor een stedenreis naar New York is de lente of herfst, wanneer het niet al te warm of koud is.

 

Vervoer in New York

 

Het leukst is om New York te voet te gaan verkennen, maar aangezien de stad zo groot is zul je af en toe van het openbaar vervoer gebruik willen maken. Het snelst verplaats je jezelf in de stad als je gebruikt maakt van de metro. Een enkeltje kost $2,75 ongeacht je plaats van vertrek en bestemming, maar je kunt als je veel van de metro gebruik denkt te gaan maken beter een weekkaart kopen die ook geldig is in de bus. Wie het Vrijheidsbeeld van dichtbij wil bekijken kan een gratis overtocht maken met de Staten Island Ferry, want deze veerboot vaart vlak langs dit beroemde icoon van de stad.

 

Zien en doen in New York en omgeving

 

Top 10 dingen (gratis) te doen in New York

10 beste musea en art galeries van New York

De top 7 best bewaarde geheimen van New York

24 uur in Manhattan: een New York city guide

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per december 2017

 

New York: vliegvelden

New York: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in New York

Vergelijk hier hotels in New York

Autoverhuur in New York

Vind hier huurauto’s in New York

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.