Kaart

Amsterdam - Olbia

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Olbia

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 50

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

1

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1320 kilometer

2u 10min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Olbia

1 luchthaven

Gaat u op vakantie naar Sardinië? Dan kunt u vanaf Amsterdam Schiphol naar Olbia Costa Smeralda Airport vliegen, een vliegveld in het noorden van het eiland dat vooral gebruikt wordt door budgetmaatschappijen. Op deze pagina kunt u lezen welke luchtvaartmaatschappijen van Amsterdam naar Olbia vliegen, hoe u vanaf het vliegveld van Olbia naar uw eindbestemming kunt vliegen en allerlei andere informatie die nuttig is als u vliegtickets Olbia gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Indien u vanaf Amsterdam naar Olbia gaat vliegen kunt u kiezen uit talloze luchtvaartmaatschappijen. Er is slechts één luchtvaartmaatschappij die rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Olbia uitvoert, te weten Easyjet. Daarnaast zijn er diverse luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Olbia uitvoeren, waaronder Vueling, British Airways, Lufthansa, Norwegian, Swiss Airlines en Austrian Airlines.

 

Paspoort en visum

Reizigers die in het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit hebben geen visum nodig om naar Olbia te vliegen, een geldig paspoort of Europese identiteitskaart is voldoende.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Bij vluchten van Amsterdam naar Olbia wordt geadviseerd minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, zodat u voldoende tijd heeft voor de paspoort- en veiligheidscontrole. Zodra u bent aangekomen op Olbia Costa Smeralda Airport dient u zodra u uw koffers van de band heeft gehaald de borden te volgen naar de bushaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw hotel op Olbia wenst te vervolgen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië, een jetlag is dus niet aan de orde als u van Amsterdam naar Olbia gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Olbia duren gemiddeld 2 uur en 1 kwartier. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Olbia kunnen wel 5 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoeveel tijd de overstap in beslag neemt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Als u bij aankomst in Olbia geen auto gaat huren en ook geen transfer heeft geregeld dan kunt u prima met het openbaar vervoer naar uw eindbestemming op Sardinië reizen. Op het vliegveld van Olbia stoppen namelijk twee bussen, te weten lijn 2 en lijn 10, die naar het centrum van Olbia rijden. Eenmaal daar aangekomen kunt u overstappen op andere bussen of de trein nemen. Heeft u veel bagage bij u of reist u met kinderen dan is het beter om een taxi te nemen, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Op Sardinië heerst aan de kust een Mediterraan klimaat met warme zomers (25 tot 30 C) en milde winters (gemiddelde dagtemperatuur ca. 10 C). De meeste neerslag valt tussen oktober en maart. De prijzen op Sardinië liggen iets lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.