Kaart

Amsterdam - Oslo

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Oslo

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 75

Directe luchtvaartmaatschappijen

8

Vluchten per week

71

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 889 kilometer

1u 35min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Oslo Gardermoen, Oslo Torp en Oslo-Rygge

3 luchthavens

Vluchtroute Amsterdam Schiphol naar Oslo

De Noorse fjorden, het bekende Scandinavische design en de prachtige groene bergen zijn slechts enkele bijzondere bezienwaardigheden die Oslo en haar omgeving te bieden hebben. De hoofdstad van Noorwegen is misschien wel een van de meest relaxte hoofdsteden ter wereld en een bezoekje aan Oslo is het hele jaar door de moeite waard. Vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken meerdere vluchten per dag naar deze bijzondere stad.

SAS en Norwegian vliegen vijf tot zes dagen per week direct van Amsterdam Schiphol naar Oslo, op zaterdag zijn er geen vluchten van deze luchtvaartmaatschappijen naar Oslo. KLM vliegt dagelijks het hele jaar direct naar Oslo met meerdere geplande vluchten per dag. Oslo heeft één internationaal vliegveld, in Nederland gaan er alleen vanaf Amsterdam Schiphol directe vluchten naar Oslo. Vanaf Rotterdam Airport gaan er enkele vluchten per week met een tussenstop naar luchthaven Oslo Gardermoen.

Vliegen vanaf Amsterdam Schiphol

De grootste luchthaven van Nederland is het op vier na drukste vliegveld in Europa. De vele vluchten die dagelijks op vliegveld Amsterdam Schiphol aankomen en vertrekken, sluiten aan op een modern terminalgebouw met vele faciliteiten. Vluchten naar Schengenlanden als Noorwegen vertrekken vanuit Vertrekhal 1, vanaf pier B, C of D. In Vertrekhal 1 zijn verschillende restaurants, bars, winkels en VIP lounges te vinden. Ook is er een grenswisselkantoor en een bank te vinden. De passagiersruimten van Amsterdam Schiphol Airport zijn goed toegankelijk voor mensen met een beperking of handicap. Het treinstation van chiphol komt uit in de centrale hal van het vliegveld, verschillende bussen stoppen tegenover de ingang van het terminalgebouw. Passagiers die naar een Europese of Schengen bestemming vliegen vanaf Amsterdam dienen 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn op het vliegveld, een geldig Europees paspoort is nodig ter identificatie.

Vliegen naar Oslo

Vliegveld Oslo Gardermoen is het grootste vliegveld van Noorwegen en het enige internationale vliegveld van de stad. Met een Terminal met 59 gates en een nieuwe Terminal in aanbouw worden de passagiers op vliegveld Oslo ontvangen in een ruim en modern vliegveld. Faciliteiten als restaurants, winkels, bars en banken zijn op verschillende plekken in de aankomst- en vertrekhallen te vinden, enkele locaties zijn 24 uur per dag geopend.

Passagies die van Amsterdam Schiphol aankomen op Oslo Gardermoen kunnen een trein, taxi of huurauto nemen naar het centrum van Oslo. De trein doet er ongeveer 25 minuten over van vliegveld naar Oslo en het station is via de aankomsthal te bereiken, een kaartje kost ongeveer €9,50 per enkele reis. Taxi's staan direct tegenover de centrale uitgang van de aankomsthal, een taxiritje van vliegveld naar Oslo centrum duurt ongeveer 40 minuten en kost €85,-. Het is aan te raden om via de informatiebalie een taxi te boeken of er vooraf een te reserveren om goedkoper uit te zijn. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op vliegveld Oslo actief, de balies van de autoverhuurbedrijven zijn in de aankomsthal van het vliegveld te vinden.

Meer over Oslo

Oslo is een moderne en relaxte stad waar de levensstandaard hoog ligt. De kosten voor onderhoud zijn gemiddeld iets hoger dan in Nederland, vooral alcohol kan prijzig zijn. Een diner in een goedkoop restaurant kost ongeveer €16,-, een diner voor twee in een redelijk restaurant kost gauw €85,-. Een biertje op het terras of in de kroeg kost €8,- en een cappuccino kost normaal €4,-. De meeste boodschappen zijn slechts ietsje duurder, met uitzondering van alcohol en sigaretten die vrij prijzig zijn in vergelijking met Nederland.

Het klimaat in Oslo is vergelijkbaar met het klimaat in Nederland, een zeeklimaat waarbij de termperaturen iets lager liggen dan hier. In de koude maanden november tot en met maart is er kans op temperaturen onder nul, tot -9 als koudste gemiddelde temperatuur in februari. De zomerperiode in juni tot en met augustus kan warm zijn met temperaturene tussen de 10 en 21 graden, soms met uitschieters ver boven de 20 graden. Het hele jaar door is er kans op neerslag, in de winter ligt er gemakkelijk 30 dagen achter elkaar sneeuw. Er is geen tijdsverschil tussen Oslo en Nederland, Noorwegen hanteert ook zomer- en wintertijd. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.