Kaart

Amsterdam - Paphos

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Paphos

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 138

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 2940 kilometer

4u 5min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

Paphos

1 luchthaven

Gaat u op vakantie naar Cyprus? Dan kunt u vanaf Amsterdam rechtstreeks naar deze bestemming vliegen! Op deze pagina kunt u lezen met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Paphos kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Paphos naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie die handig is om te weten als u vliegtickets Paphos gaat boeken.

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf luchthaven Amsterdam Schiphol kunt u met één luchtvaartmaatschappij rechtstreeks naar Paphos vliegen, te weten Transavia. Deze Nederlandse prijsvechter vliegt gedurende het vakantieseizoen dagelijks op deze route, u kunt uw reis dus flexibel plannen als u op vakantie naar Cyprus gaat. Vindt u het geen probleem om onderweg over te stappen dan kunt u ook uit diverse luchtvaartmaatschappijen kiezen die via een indirecte verbinding naar Paphos vliegen, zoals Easyjet, Aeroflot (in combinatie met S7 Airlines), TUI Airlines en British Airways.

Paspoort en visum

Als u over de Nederlandse nationaliteit beschikt dan is een geldig Nederlands paspoort  of Europese Identiteitskaart het enige dat u nodig heeft om van Amsterdam naar Paphos te reizen, een visum is dus niet nodig.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Paphos gaan vliegen wordt geadviseerd minimaal 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van hun vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Nadat u geland bent op Paphos International Airport kunt u zodra u uw koffers van de band heeft gehaald de borden (ook in het Engels) naar de bushaltes, balies van autoverhuurbedrijven of de taxistandplaats volgen, afhankelijk van hoe u vanaf het vliegveld van Paphos naar uw eindbestemming wilt reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Op Cyprus is het 1 uur later dan in Nederland, dus als u van Amsterdam naar Paphos gaat vliegen zult u nauwelijks tot geen last hebben van een jetlag. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Paphos duren iets meer dan 4 uur, indirecte vluchten kunnen wel 8 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u onderweg dient over te stappen en hoe lang uw overstaptijd duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er na aankomst op Paphos International Airport geen huurauto of hotelshuttle voor u klaarstaat kunt u het beste met de bus of taxi naar uw hotel in Paphos of andere eindbestemming op Cyprus reizen. Het openbaar vervoer op het vliegveld van Paphos is vrij beperkt, maar er stoppen wel rechtstreekse bussen naar Limassol, en met de Kapnos Airport Shuttle kunt u vanaf het vliegveld naar Nicosia en Larnaca reizen. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt.

Praktische informatie

Op Cyprus is het ‘s zomers lekker warm, met een gemiddelde dagtemperatuur van rond de 25 C. Ook de winters zijn er redelijk mild, met een gemiddelde dagtemperatuur van 12 C. De prijzen op Cyprus zijn wat lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.