Kaart

Amsterdam - Pisa

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Pisa

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 56

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

2

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1047 kilometer

1u 55min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Pisa

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Pisa

 

Amsterdam - Pisa

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Pisa het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Italië zijn meestal het goedkoopst als je ze ruim voor je geplande vertrekdatum boekt, want dan liggen de prijzen voor deze bestemming doorgaans een stuk lager. Ben je benieuwd wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je reisdata flexibel zijn en wilt weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Pisa de laagste prijs hebben, zoek dan ook eens in de hele maand. Je ziet dan in één oogopslag wanneer de betreffende tickets het goedkoopst zijn. Wil je nog even wachten met beslissen dan kun je met het handige Prijsalarm van Skyscanner de prijzen van de vliegtickets waar je interesse in hebt in de gaten houden. Je stelt dan een prijsalarm in, waarna je direct een berichtje krijgt als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Pisa?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Pisa worden uitsluitend aangeboden door Transavia. Je kunt ook een indirecte vlucht van Amsterdam naar Pisa nemen, deze worden uitgevoerd door onder meer Lufthansa, Alitalia, British Airways, Easyjet en KLM.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Pisa?

 

De vliegduur bij rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Pisa is ca. 1 uur en 55 minuten. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Pisa nemen in totaal tussen de 4 en 7 uur in beslag, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Pisa vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wil gaan reizen kun je het beste met het openbaar vervoer gaan, want dan vermijd je parkeerkosten en kom je niet in files terecht. Vanaf diverse treinstations in Amsterdam, waaronder Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Lelylaan, rijden er doorlopend rechtstreekse treinen naar Schiphol. Ook zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Informeer bij je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Pisa

 

De luchthaven van Pisa, ook vaak Pisa International Airport of Aeroporto Internazionale di Pisa genoemd, is het grootste vliegveld van Toscane en ligt slechts een kleine 5 kilometer ten zuiden van de historische binnenstad van Pisa.

 

Van Pisa International Airport naar het centrum van Pisa: Als je met het openbaar vervoer van Pisa International Airport naar het centrum van de stad wilt gaan reizen kun je de PisaMover Bus (shuttlebus) naar het treinstation nemen, dat slechts 1 kilometer van de luchthaven verwijderd is, maar er zijn ook veel bussen die vanaf Pisa International Airport naar het centrum van Pisa rijden. Daarnaast stoppen er op de luchthaven van Pisa allerlei regionale bussen die u onder meer Florence, Siena , Lucca en Viareggio brengen. Uiteraard kun je op de luchthaven van Pisa ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats. Als je op Pisa International Airport een auto gaat huren en met je huurauto naar het centrum van Pisa wil gaan rijden kun je het beste vanaf de luchthaven de SP-24 (Superstrada Firenze Pisa Livorno) oprijden en dan bij de rotonde de afslag richting SS1 Viareggio / Livorno / Aurelia nemen. Vervolgens kies je na ca. 10 minuten de afslag richting Pisa en volgt dan de borden naar het centrum van de stad. Als je eindbestemming in het oosten van de stad ligt kun je het beste vanaf de luchthaven naar de Via Pasquale Pardi en vervolgens naar de Via dell'Aeroporto rijden en dan binnendoor via de Via di Pratale naar de SS12 rijden, welke naar het centrum en oosten van de stad leidt.

 

Visum Pisa

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Pisa te vliegen, want Italië behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Pisa

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Pisa

 

In Pisa kun je in de zomer genieten van lekker warm weer met een gemiddelde dagtemperatuur van 30 C. De winters in Pisa zijn ook mild, met een dagtemperatuur van zo’n 11 C. Pisa trekt veel toeristen, dus als je niet van mensenmassa’s houdt kun je het beste in de winter of het vroege voorjaar een bezoek brengen aan deze stad.

 

Vervoer in Pisa

 

Alle bezienswaardigheden in de binnenstad van Pisa zijn uitstekend te voet te bereiken. Wil je uitstapjes gaan maken, bijvoorbeeld naar Florence of Volterra, dan kun je het beste een bus of trein nemen.

 

Zien en doen in Pisa en omgeving

 

Vliegen naar Toscane: overzicht van de luchthavens

Geheim Italië: 5 Italiaanse steden die je waarschijnlijk nog niet kent

Herfst: inspirerende wandelroutes & sensationele truffels

Cinque Terre: handige tips voor een bezoek aan de 5 kleurrijke dorpen

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per november 2017

 

Pisa: vliegvelden

Pisa: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Pisa

Vergelijk hier hotels in Pisa

Autoverhuur in Pisa

Vind hier huurauto’s in Pisa

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.