Kaart

Amsterdam - Punta Cana

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Punta Cana

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 393

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

1

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 7254 kilometer

10u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

TUI.nl

Punta Cana

1 luchthaven

Indien u op strandvakantie gaat naar de Dominicaanse Republiek kunt u vanaf Amsterdam naar Punta Cana International Airport vliegen, dat op steenworp afstand ligt van veel populaire stranden van het land. Lees op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Punta Cana kunt vliegen, hoe u vanaf het vliegveld van Punta Cana naar uw eindbestemming kunt reizen en andere informatie die handig is om te weten als u vliegtickets Punta Cana gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Reizigers die vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Punta Cana wensen te vliegen zijn aangewezen op TUI Airlines, want deze luchtvaartmaatschappij voert als enige directe vluchten uit naar deze bestemming. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Punta Cana aanbieden zijn onder meer KLM, Condor, United Airlines, Delta Airlines, American Airlines en Air Canada.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft u geen visum aan te vragen om de Dominicaans Republiek te bezoeken, een paspoort dat minimaal tot na uw verblijf in het land geldig is volstaat. Bij aankomst dient u wel een zogenaamde Tourist Card aan te schaffen, bekijk de website van de ambassade van de Dominicaanse Republiek om te weten te komen wat de prijs hiervan op dit moment is.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Bij vluchten van Amsterdam naar Punta Cana wordt geadviseerd minimaal 3 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, omdat de veiligheidsprocedures vaak enige tijd in beslag kunnen nemen, met name als u een indirecte vlucht heeft geboekt bij een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Eenmaal aangekomen op Punta Cana International Airport leidt de duidelijke bewegwijzering u direct naar de shuttlebushalte, taxistandplaats en balies van autoverhuurbedrijven.

 

Reistijd en tijdsverschil

In de Dominicaanse Republiek is het 6 uur vroeger dan in Nederland, u zult dus altijd te maken krijgen met een jetlag als u van Amsterdam naar Punta Cana gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam Schiphol naar Punta Cana International Airport duren ruim 13 uur, kiest u voor een indirecte vlucht dan bent u wel 18 uur of langer onderweg, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij met wie u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstaptijd duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u vanaf Amsterdam naar Punta Cana International Airport gaat vliegen en geen auto gaat huren kunt u het een taxi nemen, er rijdt namelijk geen openbaar vervoer van en naar het vliegveld. Vergeet niet dat de mogelijkheid bestaat dat uw hotel in Punta Cana over een gratis shuttleservice beschikt, check dit voordat u op vakantie gaat naar Punta Cana. Kiest u voor een taxi, loop dan naar de officiële taxistandplaats die zich buiten naast de aankomsthal bevindt.

 

Praktische informatie

Punta Cana heeft een tropisch klimaat waarbij de dagtemperatuur het gehele jaar door tussen de 31 en 34 C ligt. De meeste regen valt tussen mei en november. Het prijsniveau van de Dominicaanse Republiek ligt een stuk lager dan dat van Nederland, al dient u in toeristische gebieden zoals Punta Cana wel rekening te houden met Westerse prijzen.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.