Kaart

Amsterdam - Rabat

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Rabat

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 164

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 2231 kilometer

4u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Air France

Rabat

1 luchthaven

Gaat u voor vakantie, familiebezoek of werk naar Marokko en vliegt u van Amsterdam naar Rabat? Lees dan op deze pagina welke luchtvaartmaatschappijen van Amsterdam naar Rabat vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u na aankomst op het vliegveld van Rabat naar uw eindbestemming kunt reizen, wat voor weer u tijdens uw verblijf in Rabat kunt verwachten en allerlei andere praktische informatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Als u van Amsterdam naar Rabat–Salé Airport gaat vliegen, zoals de luchthaven van Rabat officieel heet, zijn er diverse luchtvaartmaatschappijen waarmee u kunt reizen. De enige maatschappij die rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Rabat verzorgt is de Nederlandse prijsvechter Corendon. Mocht u goedkope vliegtickets naar Rabat zoeken en het gene probleem vinden om een indirecte vlucht te nemen dan kunt u ook vliegen met onder meer KLM, Air France en Vueling.

 

Paspoort en visum

Indien u in het bezit bent van de Nederlandse nationaliteit dient u over een geldig paspoort te beschikken om naar Rabat te vliegen, een visum voor Marokko is niet nodig. Per bezoek mag u maximaal 90 dagen in Marokko blijven.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Bij vluchten van Amsterdam naar Rabat wordt geadviseerd om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Amsterdam Schiphol Airport, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Eenmaal geland op Rabat–Salé Airport dient u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald de borden te volgen naar de taxistandplaats, bushaltes en balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming wenst voort te zetten.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Marokko is het 1 uur vroeger dan in Nederland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam naar Rabat gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Rabat nemen een kleine 3 uur in beslag. Indirecte vluchten kunnen wel 6 uur of langer duren, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaar staat op Rabat–Salé Airport en van plan bent om met het openbaar vervoer van het vliegveld van Rabat naar uw eindbestemming te reizen kunt u kiezen uit diverse (shuttle)bussen. Uiteraard kunt u ook met de taxi naar uw hotel in Rabat gaan, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt. Let er wel op dat u alleen gebruik maakt van officiële taxi’s, negeer taxichauffeurs die in de aankomsthal naar u toe lopen en hun diensten aanbieden want deze rekenen meestal flink hogere prijzen

 

Praktische informatie

Rabat heeft een Mediterraan klimaat met warme zomers waarbij de gemiddelde dagtemperatuur de 22 C regelmatig overstijgt en zeer milde winters met temperaturen rond de 12 C. In Marokko liggen de prijzen een stuk lager dan in Nederland, u kunt dus uitgebreid op koopjesjacht gaan.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.