Kaart

Amsterdam - Rio de Janeiro

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Rio de Janeiro

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 442

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

7

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 9572 kilometer

11u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Rio de Janeiro Internacional en Rio de Janeiro Santos Dumont

2 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Rio de Janeiro

 

Amsterdam - Rio de Janeiro

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Rio de Janeiro het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Brazilië zijn in de meeste gevallen het goedkoopst als je ze ruim voor vertrek boekt, want dan kun je het vaakst profiteren van lagere tarieven. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar bepaalde populaire bestemmingen het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je reisplannen flexibel zijn en je wilt weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Rio de Janeiro het goedkoopst zijn, zoek dan ook altijd even in de hele maand, want dan zie je meteen wanneer de betreffende tickets in die maand het goedkoopst zijn. Wil je nog even nadenken over de aankoop van je vliegtickets, maak dan gebruik van het handige Prijsalarm van Skyscanner, waarmee je de prijzen van vliegtickets in de gaten kunt houden. Het werkt als volgt: je stelt voor het vliegticket waar je interesse in hebt een prijsalarm in. Vervolgens ontvang je op het moment dat de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt automatisch een waarschuwing.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Rio de Janeiro?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Rio de Janeiro worden uitsluitend aangeboden door KLM. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Rio de Janeiro zijn ook mogelijk en worden uitgevoerd door onder meer TAP Air Portugal, Air France, Iberia en British Airways.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Rio de Janeiro?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Rio de Janeiro duren ca. 12 uur en 5 minuten. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Rio de Janeiro nemen afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt in totaal tussen de 15 en 20 uur in beslag,

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Rio de Janeiro vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je vanuit het centrum van Amsterdam met het openbaar vervoer naar Schiphol wil gaan reizen kun je het beste de trein nemen. Vanaf talloze treinstations in Amsterdam, waaronder Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Lelylaan, rijden er de hele dag door tot wel 9 maal per uur rechtstreekse treinen naar Schiphol. Daarnaast rijden er talloze bussen vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een rit met de trein van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Rio de Janeiro

 

Rio de Janeiro heeft twee vliegvelden, te weten Rio de Janeiro–Galeão International Airport (meestal afgekort als Galeão International Airport) en Santos Dumont Airport. Alle vliegtuigen die vanaf Amsterdam vertrekken vliegen echter altijd naar Galeão International Airport, de kleinere luchthaven Santos Dumont Airport wordt alleen gebruikt voor binnenlandse vluchten.

 

Van het vliegveld van Rio de Janeiro naar het centrum van Rio de Janeiro: Rio de Janeiro–Galeão International Airport bevindt zich 20 kilometer ten noorden van het centrum van Rio. Als je vanaf vliegveld van Rio de Janeiro met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad wilt gaan reizen kun je het beste de BRT TransCarioca lijnbus nemen, die zowel bij Terminal 1 als 2 stopt. De bus heeft als eindbestemming Terminal Alvorada in Barra da Tijuca maar stopt onderweg bij het metrostation Vicente de Carvalho, waar je kunt overstappen op lijn 2 van de metro. De bus en metro rijden 24 uur per dag. Neem je liever een taxi, ga dan naar de officiële taxistandplaats buiten bij de aankomsthal, waar de taxi’s in de herkenbare kleuren blauw (luxe taxi) en geel (gewone taxi) staan opgesteld. Je dient eerst bij het taxiloket voor je taxi te betalen, daarna wordt er een taxi aan je toegewezen. Ga je op het vliegveld van Rio de Janeiro een auto gaat huren en met je huurauto rechtstreeks naar het centrum van Rio de Janeiro gaat rijden dien je als je het luchthaventerrein afrijdt de Via Expressa Pres. João Goulart / Linha Vermelha richting Rio op te rijden, je komt dan vanzelf in het centrum van de stad terecht. Zonder files en verkeersopstoppingen duurt de autorit van Rio de Janeiro Airport naar het centrum van Rio ongeveer 45 minuten.

 

Visum Rio de Janeiro

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Rio de Janeiro te vliegen. Wel dien je een geldig paspoort bij je te hebben dat tot minimaal na je verblijf in Brazilië geldig is.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Rio de Janeiro

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Rio de Janeiro

 

Rio de Janeiro heeft een tropisch klimaat met warme zomers (december tot maart) waarbij de gemiddelde dagtemperatuur 30 C of hoger is, en warme winters (juni tot september) waarbij het kwik ‘s middags rond de 25 C blijft steken. De meeste neerslag valt gedurende de zomer, dus als je voor een stedentrip naar Rio gaat kun je het beste tussen juni en september vliegen.

 

Vervoer in Rio de Janeiro

 

De meeste bezienswaardigheden in het centrum van Rio de Janeiro zijn prima te voet te bereiken. Voor grotere afstanden kun je gebruik maken van de metro, tram, light rail en trein, al kiezen de meeste toeristen er vanwege de veiligheid voor om een taxi te nemen. Rio de Janeiro is een zeer fietsvriendelijke stad, dus als het mooi weer is moet je zeker een fiets gaan huren. Over de hele lengte van het strand ligt een fietspad, je kunt dus helemaal van Marina da Glória via Centro, Flamengo, Copacabana, Ipanema en Barra da Tijuca naar Recreio dos Bandeirantes fietsen.

 

Zien en doen in Rio de Janeiro en omgeving

 

Rio de Janeiro: Top tien van een Reisjournalist!

Top 7 mooiste stranden in Brazilië

15 veiligheidstips voor reizen door Brazilië

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per februari 2018

 

Rio de Janeiro: vliegvelden

Rio de Janeiro: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Rio de Janeiro

Vergelijk hier hotels in Rio de Janeiro

Autoverhuur in Rio de Janeiro

Vind hier huurauto’s in Rio de Janeiro

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.