Kaart

Amsterdam Seattle

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Seattle

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 328

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

7

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 7840 kilometer

10u 4min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Delta

Seattle / Tacoma International, Seattle Lake Union SPB en Seattle Boeing Fld

3 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Seattle

 

Amsterdam - Seattle

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Seattle het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar de Verenigde Staten zijn meestal het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming het vaakst onder de reguliere prijs. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets het laagst in prijs zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Ben je niet aan vaste reisdata gebonden en wil je weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Seattle het goedkoopst zijn? Zoek dan in de hele maand, want dan zie je in één oogopslag wanneer deze tickets de laagste prijs hebben. Als je er nog even over wilt nadenken voordat je boekt kun je vervolgens met het Prijsalarm van Skyscanner de tarieven van het ticket waar je interesse in hebt in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld word je meteen op de hoogte gebracht als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Seattle?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Seattle worden aangeboden door KLM en Delta Air Lines. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Seattle worden uitgevoerd door onder meer Icelandair, Norwegian, WOW Air, Aer Lingus en Lufthansa.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Seattle?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Seattle duren ongeveer 10 uur en 15 minuten. Een indirecte vlucht van Amsterdam naar Seattle neemt tussen de 13 en 18 uur in beslag, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten vanuit Amsterdam naar Seattle vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol officieel heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam en is het best met het openbaar vervoer te bereiken, want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Er zijn allerlei verschillende treinen die al dan niet met een overstap naar Schiphol rijden. Daarnaast zijn er talloze bussen die je vanaf Amsterdam en andere steden in de omgeving naar luchthaven Schiphol kunnen brengen, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 tot 20 minuten en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Informeer bij je luchtvaartmaatschappij hoe lang je voor het vertrek op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Seattle

 

Seattle telt maar liefst drie vliegvelden, te weten Seattle-Tacoma International Airport (ook vaak Sea–Tac Airport genoemd), dat met name voor internationale vluchten wordt gebruikt; King County International Airport (meestal aangeduid als Boeing Field), dat uitsluitend voor vrachtvluchten wordt gebruikt; en Kenmore Air Harbor Seaplane Base (vaak ook Seattle Lake Union Seaplane Base genoemd), dat alleen door watervliegtuigen wordt gebruikt. Vanaf Amsterdam kun je alleen naar Seattle-Tacoma International Airport vliegen, vliegen naar Boeing Field en Seattle Lake Union Seaplane Base is dus niet mogelijk als je vanaf Schiphol vertrekt.

 

Van Seattle-Tacoma International Airport naar het centrum van Seattle: De luchthaven van Seattle bevindt zich ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Downtown Seattle. Als je met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld van Seattle naar de stad wilt gaan reizen kun je het beste gebruik maken van de Central Link Light Rail Line, welke vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad en de University of Washington rijdt. Daarnaast rijden er diverse bussen van en naar het vliegveld van Seattle, waaronder de RapidRide A Line. Ook rijden er diverse shuttlebussen van de luchthaven naar het centrum van de stad, waaronder de Shuttle Express en de Speedi Shuttle. Ga je op het vliegveld van Seattle een auto huren en met je huurauto naar de stad rijden, dan dien je zodra je via de Airport Expressway het luchthaventerrein afrijdt de borden richting WA-518 E / I-5 / I-405 te volgen en vervolgens de WA-518 op te rijden. Daarna neem je de afslag naar de I-5 N en vervolgens na ongeveer een kwartier afslag 164A (Dearborn St). Dan volg je de borden richting James St / Madison St. en blijft richting Madison St rijden, je komt dan vanzelf in het centrum van Seattle terecht. Zonder files of verkeersopstoppingen duurt de rit van Seattle–Tacoma International Airport naar Downtown Seattle ongeveer twintig minuten. Onderweg hoef je nergens tol te betalen.

 

Visum Seattle

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Seattle te vliegen. Wel dien je jezelf uiterlijk 72 uur voor vertrek aan te melden op de ESTA-website. Zonder visum mag je per bezoek maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Seattle

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Seattle

 

Het beste seizoen voor een stedentrip naar Seattle of een vakantie naar de westkust van de Verenigde Staten is de lente, zomer of herfst, want dan ligt de gemiddelde dagtemperatuur in Seattle tussen de 15 en 25 C. De meeste neerslag valt in de wintermaanden, wanneer de gemiddelde dagtemperatuur rond de 8 C ligt.

 

Vervoer in Seattle

 

Seattle heeft een uitgebreid openbaar vervoernetwerk bestaande uit de metro (Central Link Light Rail Line), trolleybussen en gewone bussen. In Downtown Seattle zijn veel bezienswaardigheden prima te voet te bereiken, maar voor grotere afstanden is de metro of trolleybus je beste optie.

 

Zien en doen in Seattle en omgeving

 

De 8 mooiste skylines in de wereld

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per januari 2018

 

Seattle: vliegvelden

Seattle: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Seattle

Vergelijk hier hotels in Seattle

Autoverhuur in Seattle

Vind hier huurauto’s in Seattle

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.