Kaart

Amsterdam - San José

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar San José

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 379

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

3

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 9069 kilometer

11u 35min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

San Jose Juan Santamaria en San Jose Tobias Bolanos

2 luchthavens

Zoekt u vliegtickets San Jose? Let dan goed op dat u uw ticket correct boekt, want u kunt namelijk naar San Jose in Costa Rica vliegen en naar San Jose in de Amerikaanse staat Californië. Op deze pagina leest u uit welke luchtvaartmaatschappijen u kunt kiezen als u naar San Jose in Costa Rica gaat vliegen, hoe lang uw vliegreis duurt, hoe u vanaf de luchthaven naar uw eindbestemming kunt reizen en andere nuttige informatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport is het niet mogelijk om rechtstreeks naar San Jose in Costa Rica te vliegen, u dient dus altijd minimaal 1 keer over te stappen. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar San Jose in Costa Rica aanbieden zijn onder meer KLM, Condor, Air France, Delta Airlines, British Airways, Iberia, United Airlines en Air Canada.

 

Paspoort en visum

Indien u beschikt over de Nederlandse nationaliteit en van Amsterdam naar San Jose in Costa Rica gaat vliegen dan heeft u geen visum nodig. Wel dient u in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort dat tot minimaal 6 maanden na aankomst in Costa Rica geldig is. Per keer mag u maximaal 90 dagen in Costa Rica blijven.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Bij vluchten van Amsterdam naar San Jose wordt geadviseerd minimaal 3 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, vanwege de soms tijdrovende paspoortcontroles en veiligheidsprocedures. Zodra u bent aangekomen op Juan Santamaría International Airport, zoals het vliegveld van San Jose in Costa Rica officieel heet, leidt de duidelijke bewegwijzering (ook in het Engels) u naar de bushaltes, taxistandplaats en balies van autoverhuurbedrijven.

 

Reistijd en tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en Costa Rica is 8 uur, u zult dus zeker last krijgen van een jetlag als u van Amsterdam naar San Jose gaat vliegen. Vluchten van Amsterdam Schiphol Airport naar Juan Santamaría International Airport in San Jose duren minimaal 14 uur inclusief overstaptijd. De totale reistijd is afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u onderweg dient over te stappen en hoe lang uw overstaptijd duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er na aankomst geen huurauto voor u klaarstaat op Juan Santamaría International Airport dan kunt u het beste een taxi naar uw eindbestemming nemen. Uiteraard kunt u ook met de bus naar uw hotel in San Jose of andere eindbestemming in Costa Rica reizen, maar dit is vanwege veiligheid niet aan te raden. Loop als u een taxi gaat nemen altijd naar de officiële taxistandplaats buiten bij de aankomsthal. Ga niet in op aanbiedingen van taxichauffeurs die in de aankomsthal naar u toelopen en hun diensten ongevraagd aanbieden, u bent dan namelijk meestal veel duurder uit.

 

Praktische informatie

San Jose heeft een tropisch klimaat. Het droge seizoen loopt van november tot april, de gemiddelde dagtemperatuur is dan 23 C. Ook gedurende het regenseizoen is het elke dag aangenaam warm met en gemiddelde temperatuur van 21 C. Het prijsniveau van San Jose ligt iets lager dan dat van Nederland, echter voor toeristische attracties dient u vaak diep in de buidel te tasten.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.