Kaart

Amsterdam – Tel Aviv

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Tel Aviv

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 129

Directe luchtvaartmaatschappijen

4

Vluchten per week

31

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 3307 kilometer

4u 25min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

EL AL Israel Airlines

Ben Gurion (Tel Aviv) en Tel Aviv-Yafo Sde Dov

2 luchthavens

Bent u van plan om van Amsterdam Schiphol naar Tel Aviv in Israël te vliegen? Dan landt u op Ben Gurion Airport, dat 19 kilometer ten zuidoosten van Tel Aviv ligt. Nabij Tel Aviv is nog een tweede luchthaven, te weten Sde Dov Airport, maar dit kleine vliegveld wordt uitsluitend gebruikt voor binnenlandse vluchten naar onder meer Eilat. Vanaf Amsterdam kunt u dus niet naar Sde Dov Airport vliegen.

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen waarmee u van Amsterdam naar Tel Aviv kunt vliegen. Indien u een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv zoekt kunt u kiezen uit KLM en de budgetmaatschappij Easyjet. Zoekt u goedkope vliegtickets naar Tel Aviv en vindt u het geen probleem om een indirecte vlucht te nemen, dan kunt u vliegen met onder meer Turkish Airlines, Lufthansa, Pegasus Airlines, British Airways, Air France en Vueling.

Paspoort en visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om Israël te bezoeken. Wel dienen zij in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig is.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Tel Aviv vliegen wordt geadviseerd om minimaal 3 uur voordat het vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig te zijn op Schiphol, aangezien het soms even kan duren voordat u door de strikte paspoort- en veiligheidscontroles heen bent die voor alle vluchten naar Israël gelden. Nadat u bent geland op Ben Gurion Airport kunt u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald de borden (ook in het Engels) naar de taxistandplaats, bushaltes, het treinstation en autoverhuurbedrijven volgen, afhankelijk van hoe u uw reis in Israël wenst te vervolgen.

Reistijd en tijdsverschil

Tussen Nederland en Israël is 1 uur tijdsverschil, u zult dus geen last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Tel Aviv gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Tel Aviv duren ca. 5 uur. Indirecte vluchten kunnen wel 7 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van de locatie en duur van de overstap.

Vervoer vanaf de luchthaven

De snelste en eenvoudigste manier om vanaf Ben Gurion Airport naar het centrum van Tel Aviv te gaan is met de trein, want op de benedenverdieping van Terminal 3 bevindt zich een treinstation waar de gehele dag treinen vertrekken in de richting van onder meer Tel Aviv, Haifa en Modi'in. De treinreis van het vliegveld naar Tel Aviv Savidor Central Railway Station duurt nog geen 20 minuten. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen naar uw hotel in Tel Aviv, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Tel Aviv heeft een Mediterraan klimaat met warme zomers (ca. 25 C) en milde winters. Het prijsniveau in Tel Aviv ligt iets lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.