Kaart

Amsterdam - Tenerife

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Santa Cruz de Tenerife

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 108

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

8

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 3200 kilometer

4u 35min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Tenerife Zuid en Tenerife Noord

2 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Tenerife

 

Amsterdam - Tenerife

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Tenerife het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar de Canarische Eilanden zijn doorgaans het goedkoopst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan zijn de tarieven voor deze bestemming meestal aanzienlijk lager. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je reisdata flexibel zijn en je benieuwd bent wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Tenerife het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je in één oogopslag wanneer de tickets die je zoekt de laagste prijs hebben. Wil je nog even wachten met vliegtickets boeken dan is dat geen probleem, want dankzij het Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van de vliegtickets waar je oog op is gevallen eenvoudig in de gaten houden. Je stelt simpelweg een prijsalarm in, waarna je direct een melding ontvangt als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Tenerife?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Tenerife worden onder meer aangeboden door Transavia, Corendon Airlines en TUI Fly. Je kunt ook een indirecte vlucht van Amsterdam naar Tenerife nemen, dit is onder meer mogelijk met Iberia, Vueling, Air Europa, Lufthansa en Swiss.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Tenerife?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Tenerife duren gemiddeld 4 uur en 40 minuten. Wanneer je een indirecte vlucht van Amsterdam naar Tenerife neemt kan je totale reistijd tussen de 6 en 10 uur in beslag nemen, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Tenerife vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol gaat is het openbaar vervoer je beste optie, want op die manier vermijd je parkeerkosten en files. Vanaf een flink aantal treinstations in Amsterdam, waaronder Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Amsterdam Lelylaan en Amsterdam Bijlmer, rijden er de hele dag door treinen naar Schiphol. Daarnaast zijn er enkele bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Als je vanuit het centrum van Amsterdam met de trein naar Schiphol reist ben je ca. 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) onderweg, en voor een enkeltje betaal je €4,60. Neem je de bus, dan is de gemiddelde reistijd 30 tot 40 minuten en een buskaartje kost in dit geval €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Raadpleeg de informatie van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Tenerife

 

Tenerife heeft twee luchthavens, te weten Tenerife Noord (Tenerife North Airport) en Tenerife Zuid (Tenerife South Airport).

 

Vliegveld Tenerife Noord

 

Van Tenerife North Airport naar het centrum van Tenerife: Tenerife North Airport, vroeger Los Rodeos Airport geheten, bevindt zich op 11 kilometer afstand van Santa Cruz, nabij het dorpje San Cristóbal de La Laguna. Dit vliegveld is de kleinste van de twee luchthavens op Tenerife en wordt zowel door reguliere luchtvaartmaatschappijen als prijsvechters gebruikt. Als je met het openbaar vervoer van Tenerife North Airport naar het centrum van de stad wilt gaan reizen dan dien je buslijn 104 nemen, die tussen Santa Cruz, Tenerife North Airport, Tenerife South Airport en Puerto de la Cruz rijdt. Daarnaast rijdt er een shuttlebus van Tenerife South Airport naar Tenerife North Airport, te weten bus 343. Ga je op Tenerife Noord een auto huren en ben je van plan om vervolgens met je huurauto naar je eindbestemming op Tenerife te rijden dan dien je als je het luchthaventerrein afrijdt snelweg TF-5 op te rijden. Deze weg staat in verbinding met de TF-1, die je naar het zuiden van het eiland brengt.

 

Vliegveld Tenerife Zuid

 

Van Tenerife South Airport naar het centrum van Tenerife: Tenerife South Airport, dat vroeger Tenerife South-Reina Sofia Airport heette, is de grootste luchthaven van Tenerife en ligt nabij het dorpje Granadilla de Abona, 62 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santa Cruz. Op dit vliegveld zijn meer dan 50 luchtvaartmaatschappijen actief die naar talloze bestemmingen binnen Spanje en Europa vliegen. Als je met het openbaar vervoer van Tenerife South Airport naar het centrum van de stad wilt gaan reizen dan dien je bus 343 te nemen, die tussen Puerto de la Cruz, Tenerife Noord, Tenerife Zuid en Los Cristianos rijdt. Mocht je op het vliegveld van Tenerife Zuid een auto gaan huren en daarmee naar je eindbestemming gaan rijden dan dien je snelweg TF-1 op te rijden. Deze weg staat in verbinding met de TF-5, die je naar het noorden van het eiland brengt.

 

Visum Tenerife

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Tenerife te vliegen. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Tenerife

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Tenerife

 

Tenerife wordt ook wel ‘het eiland van de eeuwige lente genoemd’ en heeft een heerlijk klimaat met warme zomers, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur rond de 30 C ligt, en warme winters waarbij het overdag vaak 20 C tot 21 C wordt. De beste periode voor een strandvakantie naar Tenerife is de lente, zomer, of herfst. Ga je liever buiten het toeristische seizoen op vakantie naar Tenerife, dan kun je het beste in de vroege lente of late herfst naar Tenerife op vakantie gaan. Overwinteraars zijn vooral in de maanden december, januari en februari op Tenerife te vinden.

 

Vervoer op Tenerife

 

Het Canarische eiland Tenerife is niet al te groot en heeft een oppervlakte die te vergelijken is met die van Flevoland. Op Tenerife rijden talloze bussen naar diverse bestemmingen, maar als je echt wat van het eiland wil zien en verlaten strandjes wil bezoeken kun je beter een auto huren op Tenerife. Op Tenerife is zijn drie snelwegen te vinden, te weten de TF-1, TF-2 en TF-5. De TF-1 is de langste van de drie en loopt van Armenime in het zuidwesten via de kust naar Santa Cruz de Tenerife in het noordoosten. De TF-2 is een verbindingsweg die nabij Santa Cruz de Tenerife van de TF-1 naar de TF-5 leidt, en de TF-5 loopt van Santa Cruz de Tenerife via de kust naar La Carrera in het noorden. Alle hoofdwegen op Tenerife zijn prima onderhouden en ook de bewegwijzering is goed.

 

Zien en doen op Tenerife en omgeving

 

Wat te doen op Tenerife: 13 tips

Top 11 stranden Canarische Eilanden

10 x doen tijdens je zonvakantie op de Canarische Eilanden

Dream deals Canarische Eilanden met je gezin: top 10 kindvriendelijke hotels

Waar is het nog warm in oktober: top 10 zonvakantie bestemmingen

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per november 2017

 

Tenerife: vliegvelden

Tenerife: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Tenerife

Vergelijk hier hotels in Tenerife

Autoverhuur in Tenerife

Vind hier huurauto’s in Tenerife

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.