Kaart

Amsterdam - Tallinn

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Tallinn

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 99

Directe luchtvaartmaatschappijen

4

Vluchten per week

14

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1473 kilometer

2u 15min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

airBaltic

Tallinn

1 luchthaven

Gaat u vanaf Amsterdam naar Tallinn vliegen? Lees dan hier met welke luchtvaartmaatschappijen u naar de hoofdstad van Estland kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, hoe u vanaf het vliegveld van Tallinn naar het centrum van de stad kunt reizen en andere informatie die nuttig is als u vliegtickets Tallinn heeft geboekt.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Amsterdam kunt u met maar liefst drie luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks naar Tallinn vliegen, te weten KLM, AirBaltic en Adria. Daarnaast zijn er talloze luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten tussen Amsterdam en Tallinn verzorgen, te weten Austrian Airlines, Lufthansa, Norwegian, Scandinavian Airlines, Aegean, Aeroflot, LOT Polish Airlines en Turkish Airlines.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken hebben geen visum nodig om naar Tallinn te vliegen, een geldig paspoort of Europees Identiteitsbewijs is voldoende.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar Tallinn gaat vliegen kunt u het beste minimaal 2 uur voordat het vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig zijn op Schiphol, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms wat extra tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Eenmaal aangekomen op Tallinn Airport volgt u, zodra u uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar de bushaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u na aankomst op de luchthaven van Tallinn naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Estland is het 1 uur later dan in Nederland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam naar Tallinn gaat vliegen. Directe vluchten van Amsterdam naar Tallinn Airport duren iets minder dan 2,5 uur. Neemt u een indirecte vlucht dan kunt u tot wel 6 uur of meer onderweg zijn, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Als u geen auto gaat huren op Tallinn Airport en ook geen transfer heeft geregeld via uw hotel kunt u het beste met de bus naar uw hotel in Tallinn reizen. Neem daarvoor buslijn 2 van busmaatschappij MRP, welke vanaf het vliegveld naar de stad rijdt, of buslijn 65, die van het vliegveld naar Lasnamäe rijdt. Daarnaast zijn er ook shuttlebussen die naar het centrum van Tallinn rijden, deze zijn sneller maar ook iets duurder dan de reguliere busdiensten. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen naar uw eindbestemming, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Tallinn heeft een continentaal klimaat met milde zomers (gemiddelde dagtemperatuur 17 C) en koude winters (gemiddelde dagtemperatuur -4 C) waarbij veel sneeuw valt. Het prijsniveau van Tallinn ligt wat lager dan dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.