Kaart

Amsterdam - Tel Aviv

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Ben Gurion (Tel Aviv)

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 132

Directe luchtvaartmaatschappijen

4

Vluchten per week

31

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 3315 kilometer

4u 25min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

EL AL Israel Airlines

Ben Gurion (Tel Aviv)

1 luchthaven

Gaat u vanaf Amsterdam Schiphol naar Tel Aviv Ben Gurion Airport reizen? Lees dan op deze pagina welke luchtvaartmaatschappijen van Amsterdam naar Tel Avid vliegen, hoe u na aankomst op het vliegveld van Tel Aviv uw reis kunt voortzetten, over welke reisdocumenten u dient te beschikken en allerlei andere praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Als u van Amsterdam naar Tel Aviv gaat vliegen heeft u de keuze uit diverse luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM en de budgetmaatschappij Easyjet. Echter, als u goedkope vliegtickets naar Tel Aviv zoekt en het niet erg vindt om een indirecte vlucht te nemen dan kunt u ook vliegen met onder meer Pegasus Airlines, British Airways, Air France, Turkish Airlines, Lufthansa en Vueling.

Paspoort en visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig om Israël te bezoeken. Wel dient uw paspoort bij vertrek uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Bij vluchten van Amsterdam naar Tel Aviv wordt geadviseerd om minimaal 3 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, aangezien voor deze bestemming strikte paspoort- en veiligheidscontroles gelden. Mochten de veiligheidsprocedures sneller verlopen dan verwacht dan heeft u in ieder geval voldoende tijd om belastingvrij te winkelen en iets te nuttigen bij een van de vele horecagelegenheden die op Schiphol te vinden zijn. Eenmaal geland op Ben Gurion Airport kunt u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald uw weg naar de taxistandplaats, bushaltes, het treinstation en autoverhuurbedrijven gemakkelijk vinden, dankzij de duidelijke bewegwijzering die niet alleen in het Hebreeuws maar ook in het Engels is.

Reistijd en tijdsverschil

In Israël is het 1 uur later dan in Nederland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam naar Tel Aviv gaat vliegen. Als u een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv neemt bent u ca. 5 uur onderweg. Indirecte vluchten kunnen wel 7 uur of langer duren, afhankelijk van waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang uw overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Reizigers die van plan zijn om met het openbaar vervoer van het vliegveld naar hun eindbestemming in Israël te reizen kunnen het beste de trein nemen, want die stopt in het treinstation op de benedenverdieping van Terminal 3. Treinen die dit treinstation aandoen rijden onder meer in de richting van Tel Aviv, Haifa en Modi'in. Uiteraard kunt u ook met de taxi aar uw hotel in Tel Aviv, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

In Tel Aviv kunt u profiteren van een Mediterraan klimaat met warme zomers (ca. 25 C) en milde winters. In Israël liggen de prijzen iets lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.