Kaart

Amsterdam Tokio

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Tokio

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 443

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

7

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 9327 kilometer

11u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Tokyo Narita en Tokyo Haneda

2 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Tokio

 

Amsterdam - Tokio

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Tokio het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Amsterdam naar Tokio zijn doorgaans het goedkoopst als je ze 22 weken van tevoren boekt, want dan bespaar je tot wel 7% op de prijs van je ticket. Vliegen van Amsterdam naar Tokio is meestal het voordeligst in de maand januari, je bespaart dan gemiddeld 9%. Het duurst ben je uit als je in de maand augustus van Amsterdam naar Tokio vliegt, dan betaal je tot wel 11% meer voor je vliegticket. Ben je benieuwd wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Wil je weten op welke data vliegtickets van Amsterdam naar Tokio de laagste prijs hebben? Zoek dan in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets het goedkoopst zijn. Als je nog even wil wachten met boeken kun je vervolgens met het Prijsalarm van Skyscanner de prijzen van de betreffende tickets in de gaten houden, dan word je meteen op de hoogte gebracht als de prijs van het vliegticket waar jouw interesse naar uitgaat stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Tokio?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Tokio worden uitsluitend aangeboden door KLM. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Tokio zijn ook mogelijk en worden onder meer uitgevoerd door Finnair, Aeroflot, China Airlines, Emirates, Qatar Airways en Cathay Pacific.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Tokio?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Tokio duren gemiddeld 11 uur. Bij indirecte vluchten van Amsterdam naar Tokio dien je te rekenen op een totale reistijd van 15 tot 20 uur, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstaptijd duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Tokio vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Reizigers die vertrekken vanaf Schiphol kunnen het beste met het openbaar vervoer naar de luchthaven gaan want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Er zijn talloze treinen die vanuit alle windstreken in Nederland naar Schiphol rijden. Daarnaast zijn er diverse bussen die vanaf Amsterdam en andere steden naar luchthaven Schiphol gaan, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express).

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Ga naar de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Tokio

 

Tokio heeft twee internationale luchthavens, te weten Haneda Airport, officieel Tokyo International Airport geheten, en Tokyo Narita Airport, vaak ook Narita International Airport genoemd. Vanaf Amsterdam kun je als je een rechtstreekse vlucht neemt echter alleen naar Tokyo Narita Airport vliegen. Neem je een indirecte vlucht van Amsterdam naar Tokio dan kan het ook zijn dat je op Haneda Airport vliegt.

 

Vliegveld Tokyo Narita Airport

 

Narita International Airport bevindt zich ruim 77 kilometer ten oosten van het centrum van Tokio.

 

Van vliegveld Tokio Narita Airport naar het centrum van Tokio: Als je vanaf Tokio Narita Airport met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad wilt reizen kun je het beste de trein nemen, want op Narita Airport bevindt zich een treinstation waar treinen stoppen (waaronder de Narita Express) die rechtstreeks naar het centrum van de stad rijden. Er zijn ook bussen die vanaf het vliegveld naar het centrum rijden, maar deze doen er meestal erg lang over omdat ze vaak in files en opstoppingen terecht komen. Een taxi nemen is ook mogelijk, daarvoor betaal je afhankelijk van je eindbestemming tussen de 14.000 yen en 40.300 yen exclusief tol. Ga je op vliegveld Narita een auto huren en vervolgens met je huurauto naar het centrum van Tokio rijden, dan dien je vanaf het luchthaventerrein naar tolweg 14 te rijden en dan de borden naar Tokio te volgen. Zonder files en opstoppingen duurt een autorit vanaf Narita naar het centrum van Tokio ruim een uur.

 

Vliegveld Tokyo Haneda Airport

 

Haneda Airport bevindt zich 14 kilometer ten zuiden van het centrum van Tokio.

 

Van vliegveld Haneda Airport naar het centrum van Tokio: Als je vanaf Haneda Airport met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad wilt reizen is de monorail je beste optie, want op Haneda stoppen de Keikyu en Tokyo Monorail. Ga je op Haneda Airport een auto huren en vervolgens met je huurauto naar het centrum van Tokio rijden, dan dien je zodra je het luchthaventerrein afrijdt Wangan Road op te rijden. Na ongeveer een kwartier neem je de afslag naar Metropolitan Expressway No.1 en blijft deze weg volgen tot je de afslag naar de Inner Circular Route ziet. Hier sla je linksaf, waarna je de afslag naar je eindbestemming in het centrum van Tokio kunt kiezen. Zonder files en opstoppingen (die op deze route overigens wel vaak voorkomen) duurt de autorit van Tokyo Haneda Airport naar het centrum van Tokio een klein half uurtje.

 

Visum Tokio

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Tokio te vliegen. Wel dient je paspoort tot het eind van je verblijf in Japan geldig te zijn.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Tokio

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Tokio

 

De zomers in Tokio zijn heerlijk warm, de gemiddelde dagtemperatuur ligt dan meestal tussen de 26 C en 30 C. ‘s Winters is het er vaak mild en komen de temperaturen meestal niet onder de 10 C. Het beste seizoen voor een stedentrip naar Tokio is de lente (waarbij je de beroemde adembenemende kersenbloesems kunt bewonderen), de zomer of herfst.

 

Vervoer in Tokio

 

Tokio is een enorm grote stad, voor veel bezienswaardigheden in Tokio zul je daarom de metro willen nemen. Ben je van plan om veel van de metro gebruik te maken dan kun je het beste een Suica kaart kopen, waarmee je korting krijgt op je metroritjes.

 

Zien en doen in Tokio en omgeving

 

Stedentrip Tokio: 10 highlights in de hoofdstad van Japan

De 8 beste ‘nerdy’ dingen in Tokio

Top 10 dingen te doen in Japan

Wandelen in Japan: 15 fantastische routes

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per januari 2018

 

Tokio: vliegvelden

Tokio: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Tokio

Vergelijk hier hotels in Tokio

Autoverhuur in Tokio

Vind hier huurauto’s in Tokio

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.